SEDAŞ Elektrik Hizmet Kalitesini EYS Projesi İle Yükseltiyor

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, “SEDAŞ, hizmet kalitesinin yanında müşteri memnuniyetini de artırmak için (EYS) Entegre Yönetim Sistemlerini kurma çalışmalarına hız verdi. Tüm SEDAŞ çalışanları el ele verdik. Bu projemizi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce  illerine elektrik dağıtım hizmeti veren SEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., EPDK mevzuatlarına uygun biçimde hizmet kalitesinin yanında, müşteri memnuniyetini de artırmak için Entegre Yönetim Sistemlerini devreye alma çalışmalarına hız verdi.

5 ISO Belgesi Daha Alınıyor

Doğu Marmara’nın elektrik dağıtım faaliyetlerini, 4 il, 45 ilçe 766 köy ve 1344 mahallede, “müşterilerinin güvenli, kaliteli, güvenilir elektrik enerjisine sürdürülebilir erişimini sağlamak” misyonu ile özel şirket statüsünde kamu hizmeti  vererek sürdüren SEDAŞ,  özelleştirme sonrasında aldığı ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesinin hemen ardından, bu kez de ISO 9001, Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile ISO 15838 Müşteri İletişim Merkezi standartları belgelerini alıyor.

SEDAŞ, kalite standartlarının öngördüğü şartlara uygun olarak EYS (Entegre Yönetim Sistemini) oluştururken,  süreçlerini dokümante ediyor, bunun sürekliliğini sağlarken, sürekli iyileştirmek için gerekli mekanizmaları da kuruyor. SEDAŞ’ın (EYS) Entegre Yönetim Sistemi, elektrik dağıtım lisansı kapsamında tüm hizmetlerinin, müşteri taleplerinin,  regülatif koşulların,  yürürlükteki yasal/mevzuat şartlarının, çevre ve insan sağlığı güvenliği gereklerinin kalite satandartları kapsamında en iyi şekilde karşılanmasını  sağlamak üzere kuruluyor.

EYS Projesi hız kazandı

Enerji dağıtım şirketinin tüm süreçlerinin kalite standartlarının gerektirdiği şekilde ele alınması ve PUKÖ (Planla, uygula,  kontrol et, önlem al ) döngüsünün uygulanması ile hizmet kalitesini yükseltecek ve müşteri memnuniyetini artıracak olan SEDAŞ Entegre Yönetim Sistemleri, önce şirketin yönetim kademesine tanıtıldı ve bu amaçla düzenlenen toplantılarda,  uzmanlar yapılan uygulamalar ve olumlu sonuçları hakkında bilgiler verdi. SEDAŞ süreçlerinin yeniden ele alınmasını gerçekleştirirken,  çalışanların kalite yönetim sisteminin  temel prensiplerini, yaklaşımlarını, ilgili terimleri, tanımları ve standartları ile ilgili ‘Kalite Temel Eğitimi’ uygulamalarını da tamamlayacak süreçlere hız verildi.   SEDAŞ, kalite standartlarının sağlanmasına yönelik iç tetkik süreçlerini de başarı ile sürdürürken, entegre yönetim sisteminin  gerekli tüm koşullarını sağlamak üzere çalışmalarını hızlandırdı. SEDAŞ EYS Projesi ile çalışanların tümünün “Entegre Yönetim Sistemlerine” dahil edilmesini,  standartlar kültürünün şirkete kazandırılmasını ve  bunun yanında şirketteki mevcut sistemin de bir kez daha gözden geçirilmesini sağlıyor.

 

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......