Sanal Gerçeklik için Optimize Edilen Scene 7.1 Yazılımı Karşınızda!

FARO® İnşaat, Tasarım ve Adli Tıp Uygulamalarına Yönelik Sanal Gerçeklikte Liderliğini Sürdürüyor..

Ürün tasarımı, inşaat BIM/CIM ve kamu güvenliği ve adli tıp alanında dünyanın en güvenilir hizmet kaynağı olan FARO® (NASDAQ: FARO),  Sanal Gerçekliğe (VR) hazır FARO® SCENE 7.1 yazılımının (https://www.faro.com/tr-tr/urunler/product-design/faro-scene/) lansmanını duyurdu. FARO SCENE 7.1, ayrıntılı fotoğraf dokularının entegrasyonuyla etkileyici bir VR deneyimi sunuyor ve bir nesnenin yüzey ayrıntılarını alma ve 3 boyutlu tarama verilerini görüntüleme konusunda o kadar hızlıdır ki gerçek zamanlı üretiliyormuş etkisi yaratıyor.

SCENE 7.1’in 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü https://www.faro.com/resource/scene7/#

SCENE 7.1 örneğin FocusS veya Freestyle gibi FARO lazer tarama ürün portföyü için optimize edilmiştir ve ayrıca agnostik bir cihazdır, bu nedenle FARO dışındaki diğer lazer tarayıcı ürünlerinin 3 boyutlu tarama verilerini de sorunsuz kabul edebiliyor ve yönetebiliyor.

Etkileyici Sanal Gerçeklik

SCENE 7.1, kullanıcıların tüm projeyi görüntülemelerine imkan sağlıyor, yani kullanıcı, uyumlu bir VR kulaklık-mikrofon seti kullanarak ofisindeki veya iş istasyonundaki sandalyesinin konforunda ilgili taramaların tüm aralığını 3 boyutlu tam sanal gerçeklikte görüntüleyebiliyor. Bu da yararlı kullanım düzeyini büyük ölçüde yükseltiyor ve mimarlık, mühendislik ve inşaat profesyonelleri, kamu güvenliği ve adli tıp uzmanları ve ürün tasarımcıları hazır belgeleri değerlendirirken, suç veya kaza mahallerini yeniden canlandırırken veya tasarım planlarını optimize ederken gerçekliği hızlı şekilde simüle etmesine ve karşılaştırmasına imkan vererek proje döngü sürelerini kısaltıyor.

Sanal Gerçeklikle Ürün Geliştirmeleri

SCENE 7.1 birçok endüstriyel VR çözümünde yaygın olarak benimsenen “daha iyi anlamak için daha iyi gör” konseptini bir adım daha öne çıkarıyor. Kullanıcıların ekran görüntüleri almasına/kaydetmesine, görüntülere özel yorumlar veya notlar yapıştırmasına ve sistem görünüm haritasında gerçek zamanlı gezinmesine olanak sağlayarak ve tüm bunları Sanal Gerçeklik ortamından çıkılmasına gerek kalmadan sunarak üretkenliği yükseltiyor.

FARO Karasal ve Mobil Tarama Verileri Birleşiyor

Daha önce FARO Focus ve Freestyle ürünleri kendine özgü kodlu hedeflere (tarama alanlarını/özel hedefleri belirleyen işaretler) sahipti ve bunlar diğer tarama cihazları tarafından paylaşılamıyordu. SCENE 7.1’in gelişmiş işlevleri sayesinde artık her iki cihaz da kodlu hedefleri paylaşıyor ve ayrıca her iki cihazdaki taramaların kaydını tek bir gerçek zamanlı kayıt raporunda doğruluyor. Bu da bu cihazlar arasında daha uyumlu bir iş akışı sağlıyor ve böylece projelerin daha kısa sürelerde tamamlanmasına imkan tanıyor.

Global Construction BIM-CIM Eş Başkanı Andreas Gerster görüşlerini şu şekilde dile getirdi, “Yüksek katma değerli VR kabiliyetlerinin ve özelliklerinin gerçeklik yakalama ürünlerimize entegre edilmesi için belirlediğimiz takvimi sürekli öne çekmeye çalışıyoruz. Bu, son bir yıl içinde FARO tarafından bu alanda gerçekleştirilen üçüncü temel lansman oldu ve müşterilerimizin gerçek zamanlı, simüle edilen gerçek dünya bilgilerine erişmelerini ve sanal bir proje ortamında etkileşim sağlamalarını kolaylaştırarak planlama süreçlerini daha somut ve hataya daha az müsamaha gösterir hale getireceğimize inanıyoruz.”

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......