Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı SOLAREX 2019 İstanbul’da Düzenlendi..


4-6 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Solarex 2019 İstanbul fuarı’nda güneş enerjisi sektörü bir araya geldi. Bu yıl 12. kez düzenlenen fuar sektörün öncü markaları, profesyonelleri ve yatırımcılarını bir araya getirdi.

Voli Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda çok sayıda profesyonel ziyaretçinin yanı sıra, CEO’lar, STK temsilcileri, akademisyenler ve bürokratlar yer aldı. Fuarda dünya ve Türkiye’de güneş enerjisi üretimine ilişkin yapılanan birçok seminer, panel ve konferanslarla ziyaretçilere önemli bilgiler verildi.

Türkiye güneş enerjisi sektörü büyük bir pazar olma yolunda ilerliyor.

Fuarın açılışında konuşan Gensed ve Günder dernek başkanları sektör ile ilgili şunları dile getirdiler;

Türkiye geçtiğimiz on yılda kaydettiği ekonomik büyümeye paralel olarak dünyanın en hızlı büyüyen solar piyasalarından biri haline gelmiştir. Türkiye solar sektörüne yönelik özellikle mekanik aksam konularında yurt dışına ürün satar durumdadır. Türkiye’de panel üretimi de ülkenin solar sektörüne son derece rekabetçi bir yapı ve büyüme için yeni ufuklar kazandırmıştır.

elektrikhaber.com haber merkezi.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......