Günsan Elektrik’ten Ortadoğu ve Afrika’ya özel yeni İngiliz serisi!

Günsan Elektrik’ten Ortadoğu ve Afrika’ya özel yeni İngiliz serisi!

Anahtar priz ve elektrik aksesuarları sektörünün güçlü oyuncusu Günsan, dünya pazarlarındaki payını yenilikçi ürünleriyle artırmaya odaklandı. Bu amaçla yeni İngiliz tipi anahtar priz serisini geliştirerek pek çok ülkede tanıtım çalışmalarına başlayan Günsan, her mekana ve zevke uyan yeni serisiyle özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarlarında konumunu güçlendirmeyi ve ihracatını artırmayı hedefliyor.

17 bin parçadan oluşan zengin ürün portföyünü Türkiye’nin dört bir yanına ve 50’den fazla ülkeye ulaştıran Günsan Elektrik, ihracatını artırma çalışmalarına hız verdi. Özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkelerine odaklanarak Visage markası altında yeni İngiliz tipi anahtar priz serisini (BS Type) geliştiren ve ürün portföyüne katan şirket, gelen talepleri karşılamak için üretime aralıksız devam ediyor.

Günsan’ın kişiselleştirilebilen, yenilikçi ürünleriyle sektörde farklılaştığını ve rekabet gücünü artırdığını söyleyen Günsan Satış Direktörü Vedat Yazar, pazara yeni sundukları İngiliz tipi anahtar priz grubuyla Ortadoğu ve Afrika’ya odaklandıklarını belirterek, “Günsan Elektrik olarak ürün gamımızı genişletmek ve dünya pazarlarındaki payımızı daha fazla arttırabilmek adına, İngiliz Serisi olarak adlandırdığımız yeni bir anahtar-priz grubu üretimimize başladık. Bu ürünlerin, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, Afrika’da birçok ülkede lansmanını yapmaya başladık. Afrika’da; Kenya, Tanzanya, Nijerya, Gana ile Ortadoğu’da ise Suudi Arabistan, BAE ve Katar öncelik verdiğimiz ülkeler. Visage markamızın altında Visage – BS Type olarak konumlandırdığımız ve tüm ihtiyacı karşılayacak şekilde ürün çeşitliliği olan yeni serimizle bu yeni pazarlarda da ciddi anlamda pay almayı planlıyoruz. Amacımız kısa vadede, kaliteli ürün ve fiyat avantajımız ile Günsan markasını bu bölgelerde de duyurmak ve pazarda hak ettiği şekilde konumlandırmak” diye konuştu.

“Ortadoğu ve Afrika yakın takibimizde”

Günsan Visage markası altında pazara sunulan İngiliz tipi (British Type) anahtar ve priz grubunun tasarımıyla iç mekanların modern ve şık bir tamamlayıcısı olduğunu söyleyen Yazar, “Teknolojik gelişmeleri ve trendleri yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda, deneyimlerimizi ve birikimimizi günümüz teknolojisi ve sistemleri ile uyumlu hale getiriyoruz. İngiliz tipi serimiz de bu felsefemize uygun olarak geliştirildi. Son dönemde özellikle Afrika ve Ortadoğu pazarını yakından takip ediyoruz. Bu bölgelerde düzenlenen prestijli fuarlara katılarak pazar payımız artıracak ilişkiler kuruyoruz. İngiliz tipi serimizle Afrika ve Ortadoğu’da ilgi ve talep görmeyi bekliyoruz.” dedi.

Günsan 2019’da ihracatı artırmaya odaklandı

Geçtiğimiz yılı yüzde 20’nin üzerinde bir büyümeyle geride bırakan Günsan, cirosunun yüzde 40’ını ihracattan karşılıyor. Anahtar/priz, grup prizler, aksesuarlar, sigorta kutuları, şalt grubu, kauçuk fiş ve prizler ile kablo kategorilerinde 50 milyon adetin üzerinde anahtar/priz 75 milyon üretim kapasitesine sahip olan şirket, 2019 itibariyle Afrika ve Ortadoğu’nun yanı sıra Rusya pazarına ağırlık vererek, ihracatın ciro içerisindeki payını artırmayı hedefliyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......