Sigma, teknoloji ve otomasyona odaklanarak sektöre mobilite kazandıracak

Sigma GPRS ve uzaktan açma kapama teknolojilerine odaklanarak insan hatası ve etkisini en aza indirecek

Sigma, teknoloji ve otomasyona odaklanarak sektöre mobilite kazandıracak

Alçak gerilim şalt ürünleri sektöründe Türkiye’nin bilinen markası Sigma Elektrik, her yıl piyasaya sunduğu yeni ürünleriyle sektörlerin ihtiyaçlarını karşılarken, 20 ürün grubundaki bin 800 çeşit ürünüyle de üretimde kesintileri minimuma indiriyor.  Zaman ve üretim kayıplarını azaltan Sigma, fabrikalardan evlere, enerji üretim tesislerinden şehirlere kadar hayatın her an kesintisiz devam etmesini sağlıyor. Üretimde teknolojiye odaklanan şirket, ürünlerine eklemeyi planladığı GPRS, uzaktan açma kapama teknolojileriyle de sektöre mobilite kazandırıp, insan hatası ve etkisini en aza indirmeyi hedefliyor.

Yerli üretimi ile Türkiye’nin alçak gerilim sektörüne yön veren markası Sigma Elektrik; devre kesicilerden otomatik sigortalara, akım transformatörlerinden güç kontaktörlerine kadar 20 farklı ürün gamında yer alan bin 800 ürünü ile Türkiye’nin ve dünyanın enerjisine yön veriyor. Otomatik akım kesiciler, kaçak akım koruma şalteri gibi ileri teknoloji ürünleriyle can ve mal güvenliğini de artıran Sigma, kesintisiz üretimin temellerini sağlamlaştırıyor.

İnsan etkisi ve hatası en aza indirilecek

Her yıl bir yeni ürünü piyasaya sunma hedefiyle Ar-Ge yatırımlarını sürdüren şirket, kimyasal salınıma yol açmayan ürün bileşenleri ve üstün yangına dayanımıyla kullanım sırasında da insan sağlığı ve güvenliği en üst seviyede tutuyor. Mevcut üretim teknik ve teknolojilerinde otomasyonu da artırmayı planlayan şirket, ürünlerine ekleyeceği; GPRS, uzaktan açma/kapama, okuma, cep telefonuyla bilgilendirme gibi özellikleriyle de şalt sektöründe insan etkisi ve hatasını da en aza indirmeyi hedefliyor.

Sektöre mobilite kazandırmayı hedefliyor

Sigma’nın üretim ve insan hayatına verdiği önem hakkında açıklamalarda bulunan Sigma Elektrik Genel Müdürü Murat Akgül, “Sigma Elektrik olarak ürünlerimiz başta TSE olmak üzere, çeşitli kalite belgelerine sahip. Uluslararası sertifikalardan TUV ve ASTA’yı da alarak kalite belgelerimizi genişlettik. Bu belgelere ek olarak; tüm iş süreçlerimizi ISO9000 kalite güvencesi altında gerçekleştiriyoruz.Önceliğimiz her zaman insan hayatı ve güvenlik oldu. Bu öncelikten de hiçbir zaman vazgeçmeden yeni ürün ve teknolojilerle sektörlerimize, insanlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ar-Ge çalışmalarımızda verimlilik bir diğer önem verdiğimiz konu. Bu doğrultuda kaçak akım ya da kısa devre kaynaklı yaşanan kesintinin minimumda olması için farklı kademeli sigorta ürünleri geliştiriyoruz. Teknoloji ve otomasyonu üretimimize daha fazla dahil ederek uzaktan açma kapama teknolojileriyle sektöre mobilite kazandırmayı, insan hatalarını ve etkilerini en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bu teknolojilerimizle kullanıcılar ev ya da fabrikalarında yaşanan kesintileri cep telefonu, tablet gibi interneti olan akıllı cihazlar üzerinden giderebilecek” açıklamalarında bulundu.

İnsan müdahalesi gerektirmeyen şalter üretildi

Sigma olarak insan müdahalesi gerektirmeyen Yeniden Kapamalı Kaçak Üretim Koruma Şalteri de geliştirdiklerini aktaran Akgül, bu ürünle zaman, iş gücü ve üretim kayıplarının önüne geçtiklerini belirtti ve şöyle devam etti: “Kaçak akım koruma şalterleri ve otomatik sigortalara eklediğimiz yeniden kapama ünitesi yardımıyla manuel operasyonları azaltıyor, kullanıcılara kolaylık sağlarken güvenliklerini artırıyoruz. Ayrıca yardımcı kontaklara bağlanabilen butonlar eklediğimiz ürünümüzle uzaktan açma-kapama işlemlerine imkan tanıyoruz. Böylece fabrika ve atölye gibi üretim tesislerinde kesintileri en aza indiriyor, üretim kayıplarını minimumda tutuyoruz. Bu ürünümüz sektörümüz ve can güvenliği açısından son derece önemli bir ürün. Bunun gibi dışarıdan insan müdahalesi gerektirmeyen, can ve mal güvenliğini artıran ürünlere yeni yılda daha fazla odaklanacağız.”

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......