ICCI Enerji Fuarı yeni fırsatlar sundu

ICCI 2017 – 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı bu yıl ilk kez Penwell International ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık’ın ortak girişimi olarak organize edildi. ICCI Powered by POWER-GEN mottosuyla düzenlenen etkinlik, dünyanın en hızlı gelişen enerji piyasalarından biri olan Türkiye’de enerji endüstrisi için dikkate değer bir katkı sağladı.

ICCI 2017, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) desteği ile sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirdi. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Sn. Ziya Altunyaldız; Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sn. Fatih Dönmez, EPDK Başkanı Sn. Mustafa Yılmaz, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ömer Cihad Vardan ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nail Olpak katılımlarıyla ICCI’ı onurlandırarak, Türkiye enerji sektörü için ICCI’ın önemini bir kez daha vurguladılar. Yanı sıra, ABB, Nordex ve Garanti Koza Enerji Özel Sponsor; Siterm Altın Sponsor ve TEKSAN Jenaratör Teknoloji Sponsoru olarak ICCI 2017’ye desteklerini sundular.

ICCI Katılımcı ve ziyaretçileri için yepyeni fırsatlar sundu

13 ülkeden 200’e yakın firma ICCI 2017’de ürünlerini sergiledi. Aralarından Çek Cumhuriyeti ve Çin ülke pavilyonlarıyla katılım gösterdi. Katılımcılar; elektrik ve buhar üretiminde geleneksel sistemlerden, rüzgar, hidroelektirik, jeotermal ve güneş gibi yenilenebilir kaynaklı sistemlere kadar geniş bir yelpazede yeni teknoloji ve uygulamalarını ziyaretçilerle paylaştılar.

ICCI, katılımcılarına Türkiye ve komşu ülkelerdeki gelişen pazarlara ulaşmak için mükemmel bir fırsat sundu. Fuar boyunca, Türkiye’nin yanı sıra, Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Körfez ülkelerinden 14.000’e yakın profesyonel fuarı ziyaret etti.

Sektörel Fuarcılık tarafından organize edilen davetli satın almacı programı kapsamında, Arnavutluk, Bosna Hersek, İran, Ürdün, Kosova, Filistin, Yemen’den şirketler ve dernekler ağırlandı.

Ulusal ve uluslararası profesyonellerin katılımıyla, ICCI bir kez daha gelecek vaad eden iş anlaşmaları ve yeni ihracat ve ithalat fırsatları için en doğru adres olduğunu kanıtladı. İkili iş görüşmeleri kapsamında 4-5 Mayıs tarihleri arasında 95 iş görüşmesi gerçekleşti.

Uluslararası ICCI Konferansı eş zamanlı olarak gerçekleşti

Fuar, konferans ve ikili iş görüşmelerini tek çatı altında buluşturan ICCI 2017, enerji sektörünün önemli bir değişimin eşiğinde olduğu günümüzde yenilikler hakkında bilgi sağlayan bir platform olma misyonuna da sahip. 23 yıldır enerji sektöründeki gelişmelere ışık tutan ICCI Konferansları, bu yıl da önemli konu ve konuklarla sektörün geleceğine ışık tuttu.

4 salonda düzenlenen eş zamanlı oturumlarda Enerji Depolama Sistemleri, Enerji Endüstrisinde Dijitalizasyon, Gaz Ticareti Merkezi, Yenilenebilir Enerji Sektöründe Yerli Ekipman Üretimi, 5.000 MW ve YEKA’ların Türkiye Yenilenebilir Enerji Sektörüne Etkileri, Lisanssız GES’lerde Çatı Uygulamaları ve Önündeki Engeller gibi yepyeni konular ele alındı.

Konferans bu yıl çok değerli uluslararası konuşmacıları da ağırladı. Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi İlişkileri Bakanlığı Enerji Sektörü Bakan Yardımcısı Admir Softic, ”Bosna Hersek – Rüzgar Santrallerinde/Hidroelektrik Santrallerinde Yatırım Fırsatları” konusunda bilgi paylaştı. ”İran Yenilenebilir Enerji Kurumu, Rüzgar ve Dalga Enerjisi Bölümü Direktörü” Mohammed Satkin, ”Ortadoğu’nun Rüzgar Enerjisi Gelişiminin Yüksek Potansiyelini Ortaya Çıkarmak” konulu konuşmasıyla yer aldı. Pakistan Ulusal Elektrik Enerjisi Düzenleme Kurumu (NEPRA) Başkanı Tariq Saddozai ”Türkiye & Pakistan Arasındaki Enerji İlişkileri: Pakistan’ın Enerji Sektöründeki Yatırım İmkanları (Üretim & İletim)” konusunda önemli bilgiler aktardı.

3 başarılı günün ardından, ICCI 2017 – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı bir kez daha sektörün tüm bileşenleri için öncü adres olduğunu kanıtladı. Bir sonraki ICCI fuarı 2-4 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......