Akasya, “Enerji Verimliliği” için Akenerji’yi seçti 

Açıldığı günden bu yana Türkiye ve İstanbul’un en prestijli alışveriş merkezlerinden biri haline gelen Akasya, 3 yıl boyunca Akenerji ile “enerji tasarrufu” yapacak.  İmzalanan “enerji verimliliği” anlaşması ile Akenerji’nin teknik ekibi  Akasya’da “sıfır yatırımla” enerji tasarrufu için çalışacak. Akenerji teknik ekibi Akasya Alışveriş Merkezi’ndeki ısıtma-soğutma ve iklimlendirme sistem ve ekipmanları üzerinde günlük bakım, onarım, takip, ölçüm ve analizler yapacak.  Bu sayede bu sistemlerin verimliliği artacak ve enerji tasarrufu sağlanacak.

AKİŞ GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Akenerji ve Akasya arasındaki işbirliği anlaşması için şunları söyledi:

“Akiş GYO A.Ş. bünyesinde bulunan Akasya Alışveriş  Merkezi’nin grup şirketlerimizden Akenerji ile gerçekleştirdiği enerji verimliliği anlaşmasından ötürü son derece mutluyuz.  Sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği  konuları bizler için çok önemli.  Akasya olarak geçtiğimiz yıllarda enerji verimliliği, doğru kaynakların kullanımı, iç hava kalitesi ile sağlığa verdiğimiz önem  gibi konularda yaptığımız uygulamalarla yeşil bina derecelendirme sistemlerinden biri olan BREEAM sertifikasını almaya hak kazanmıştık. Şimdi Akenerji ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle enerji verimliliğine verdiğimiz önemi bir adım daha öteye taşıyoruz. Bu işbirliğinin her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.”

Akenerji  CEO’su  Serhan Gençer

Akenerji  CEO’su  Serhan Gençer ise  bu anlaşmadan duydukları heyecanı anlattı:

“Türkiye’nin enerji tüketimi konusunda Avrupa standartlarını yakalama noktasında büyük bir potansiyeli var. Bu durum bizim gibi enerji yatırımcılarını sektörel anlamda çok cezbediyor. Enerjiyi bir taraftan en yüksek mertebede tüketebilmeli ancak diğer taraftan tasarrufa yönelik tüm enstrümanları seferber ederek bu değeri ortaya çıkarabilmeliyiz. Akenerji olarak 28 yıllık birikimimizin yanında bu alanda geliştirdiğimiz ve son 2 senedir üzerinde ciddi emek harcayarak yatırım yaptığımız geniş yelpazedeki enerji verimliliği modellerimizle, tüm müşterilerimize, bütçelerine ilave bir maliyet getirmeksizin ve yatırım yapmalarına ihtiyaç kalmaksızın ciddi tasarruflar sağlayabiliyoruz. Bu anlamda grup şirketlerimizden Akiş GYO A.Ş.’nin sahip olduğu alışveriş merkezlerinden Akasya ile bu işbirliğini gerçekleştirecek olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz.”

Akenerji Enerji Servislerinden sorumlu Direktörü Ergin Baykara ise:

“Türkiye’nin gelişmesiyle paralel olarak, enerji tüketimi de artıyor. Enerjide sağlanacak verimlilik daha da önem kazanıyor.  Akenerji Enerji Sistemleri, bu noktada müşterilere ekstra yatırımsız verimlilik hizmeti veriyor. Ticari binaların verimliliğini artırmaya yoğunlaştığımız bu dönemde gurur duyduğumuz marka bir proje olan Akasya ile çalışmak bizim için büyük mutluluk” dedi.

Akenerji’nin,  hiçbir yük getirmeyen, yatırımsız ve risksiz çalışma modeli, enerji tasarrufu yapmak isteyen müşterileri için büyük bir avantaja dönüşüyor. Ticari binalarda enerji verimliliği artıyor ve büyük tasarruf sağlanıyor. Bu sayede elektrik faturalarında da kayda değer düşüşler yaşanıyor. Akenerji, enerji verimliliği konusunda müşterilerinin kazancını güvenceye alırken, işletmeler de diğer alanlara odaklanarak, karlılıklarını artırıyor. Ayrıca yapılan düzenli bakımlar sayesinde işletmedeki cihazların ömrü de uzuyor.

Akenerji hakkında: 

1224 MW kurulu gücü ve elektrik üretiminde 28 yıllık deneyimiyle enerji sektörünün öncüleri arasında yer alan Akenerji, Türkiye’nin en köklü gruplarından Akkök Holding ve Çek enerji grubu CEZ Group ortaklığıdır. Yüzde 25 hissesi halka açık olan şirket, 2010 yılında arka arkaya devreye aldığı Akocak, Burç, Bulam, Feke II ve Uluabat hidroelektrik santral projelerinden sonra, Yukarı Seyhan Havzası’nda Gökkaya Barajı ve HES, Himmetli Regülatörü ve HES, Feke I Regülatörü ve HES projelerinin yapımını da 2012 yılı itibarıyla tamamlamıştır. Şirket; 7 hidroelektrik, 1 rüzgar ve 1 doğal gaz çevrim santrali ile Türkiye enerji ihtiyacının %3,2’sini karşılama kapasitesine sahiptir.

Akiş GYO hakkında:

Akkök Holding’in gayrimenkul sektöründeki şirketlerinden Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., faaliyet gösterdiği bölgelerde yaşam kalitesini yükselten projeler geliştirmeye devam etmektedir. Şirket, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Akasya projelerini başarıyla yürütmekte,  alışveriş merkezi yatırımlarına alternatif olarak Bağdat Caddesi üzerinde cadde mağazacılığı projeleri geliştirmektedir.  Şirket, bu yatırımlarla artıracağı düzenli kira gelirleri ile ortaklarına düzenli temettü geliri sağlamayı hedeflemektedir. Akiş GYO, SAF GYO ile 18 Ocak 2017 tarihinde tescillenen birleşme ile sektörün en önemli oyunculardan biri haline gelmiştir. Şirket; doğru zamanda, doğru lokasyonda, yeni trendler yaratan projeleriyle sürekli değişim içinde bulunan sektör eğilimlerini ve sosyoekonomik gelişmeleri yakından takip ederek, gayrimenkul sektöründe fark yaratacak projelere imza atmaya devam edecektir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......