INGAS 2017’de Doğalgaz Sektörü Masaya Yatırıldı..

7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı’nın açılış konuşmasını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “INGAS 2017 hakikaten sektör noktasında şahsım adına ve bakanlığımız adına çok önemli bir program olarak anlam ifade ediyor. Birçok sektör temsilcisini bir araya getiren bu kongrede alınan kararların ülkemizin doğalgaz alanındaki stratejik pozisyonunu daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum” dedi.

“DOĞALGAZDAKİ STRATEJİK POZİSYONUMUZ GÜÇLENECEK”

INGAS 2017’de konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Bu kongrede alınan kararlar ülkemizin doğalgaz alanındaki stratejik pozisyonunu daha da güçlendirecek” dedi.

“DOĞALGAZ DAHA DA UCUZLAYACAK”

Bakan Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık, satıcılardan ziyade alıcıların piyasayı domine ettiği bir yöne doğru gidiyoruz ve Türkiye, bu piyasada daha aktif oluyor. Gaz inşallah daha da ucuzlayacak, şehirlerde hane halkı da sanayi de daha ucuz gaz kullanacak. Depolama alanında da tarihi büyük adımlar atıyoruz. Kasım veya aralık ayı gibi ikinci yüzer LNG santralini devreye alıyoruz. Tuz Gölü’nün ikinci fazı 2019’da bitiyor. 2021-22’de yıllık 10 milyar metreküpün üzerinde depolamayla Türkiye enerjide başka bir yere gidiyor.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik,GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan

“DOĞALGAZ DENİNCE AKLA İGDAŞ GELİR”

Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye’de doğalgaz denilince ilk akla gelen İGDAŞ’tır. İstanbul’un havasının temizlenmesi ve şehirde daha konforlu bir yaşamın tesis edilmesi için büyük katkılar sağladı. İGDAŞ, hayata geçirdiği projelerle Türkiye’de ilkleri yapan, düzenlemiş olduğu kongreyle ve fuarla hep ilk adımları atan bir kuruluş olmaya devam edecek. Kongremizin İstanbul’umuza, ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ENERJİDE MERKEZ ÜLKE STRATEJİSİNE SAHİP ÇIKALIM”

İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik ise enerjide merkez ülke stratejisine vurgu yaparak, “Bu stratejiye sektördeki her kurum ve kuruluşun sahip çıkması, imkanları ve gücü çerçevesinde uygun hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Biz İGDAŞ olarak bu anlayışla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sadece INGAS ile sınırlı değil. İGDAŞ olarak Balkanlarda, Kafkaslarda ve Orta Doğu’da doğalgaz dağıtımına geçmeyi planlayan mevcut altyapı yatırımını genişletme sürecinde olan büyük kentlere danışmanlık hizmeti sunuyoruz” dedi.

INGAS 2017’de Doğalgaz Sektörü Masaya Yatırıldı..

“3 DERECELİK DÜŞÜŞLE YÜZDE 20 TASARRUF”

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, “Türkiye’nin 30 yıllık doğalgaz geçmişinde İGDAŞ’ın bir okul olarak ülkemize büyük katkıları var. Sadece 6 ilde doğalgaz kullanılırken son 15 yılda 75 il doğalgaza kavuştu. Ülke olarak büyük bir hamle yaptık” dedi. Arslan ayrıca doğalgaz kullanımında tasarruf için 3 derecelik düşüşle yüzde 20’lik enerji tasarrufu sağlanabileceğini de sözlerine ekledi.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......