Yıldız Robocon, 24-25 Mart’ta yapılacak

YTÜ’de bu yıl beşincisi düzenlenecek organizasyonda robotlar 7 ayrı kategoride yarışacak..

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından düzenlenen, robotik ve otomasyon konusunda çalışan öğrenci ve akademisyenleri bir araya getirmeyi hedefleyen Yıldız Robocon’un beşincisi 24-25 Mart’ta İstanbul’da yapılacak.

YTÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Davutpaşa Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek yarışlar, “mini sumo”, “çizgi izleyen”, “robocross”, “yangın söndüren”, “labirent çözen” ve “serbest” kategorilerinin yanı sıra “yıldız savaşları” özel kategorisinde gerçekleştirilecek.

“Yıldız savaşları” kategorisinde robotlar, arena içerisinde uzaktan kumanda ile kontrol edilen ateş püskürtme, testereyle parçalama, kaldırıp fırlatma gibi özel silahlarıyla mücadele edecek.Yıldız Robocon’da kategorilerdeki yarışma heyecanının yanı sıra organizasyona destek veren firmalar için bir fuar alanında stantlar kuracak.

Etkinlik sırasında firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından robotik ve kontrol alanında seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek.

Etkinlik sitesi için TIKLAYINIZ

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......