Bosch AUTODOME IP hareketli kameralar ile artırılmış güvenlik

AUTODOME IP hareketli kameralar diğer Bosch IP kameralar gibi her ihtiyaç duyulduğunda kontrol, hassasiyet ve ayrıntı sunarak artırılmış güvenlik seviyeleri sunar. Standart olarak video verisi kullanımını tamamen yeni bir seviyeye çıkarmak için tasarlanan Video Analytics ile birlikte.A

Güvenlik sektörü yıllardır bir “piksel yarışı”nın içindedir. İşin itici gücü ayrıntı düzeyidir. Güvenlik söz konusu olduğunda ayrıntıyı her şey olarak kabul etmemiz anlaşılabilir. Güvenlik personelinin bir olay olması durumunda daha hızlı tepki göstermesi ve doğru kararlar vermesi için tüm işe yarar bilgileri görebilmesi hayati önemdedir. Kişileri tanımlarken veya çürütülemez kanıtlar sunarken ayrıntı düzeyi önemlidir. Peki hareketli bir nesne kameranın görüş alanından çıkarsa ne olur?

Bunun yanıtı AUTODOME IP hareketli kamera ailesidir. Bu kameralar uzakta olsa bile (hareketli) bir kişiyi hızlı ve hassas biçimde bulabilir. Bu kameralar, kullanıcıların bir sabit kameranın görüş alanının çok uzağında, hızlıyken bile ilgilenilen kişinin hareketlerini manuel veya otomatik olarak izlemelerine olanak tanır. Ayrıca, uzun mesafeler boyunca ilgili nesneleri veya kişileri tanımlamak için gereken yaklaşım seviyesini sunarlar. Ancak, bu yalnızca bugünkü video güvenliği göstermektedir. Şimdi güvenlikten daha fazlasını yapmasını sağlamak için video verilerini yorumlamanın avantajı hakkında düşünmeye başlayalım. Tüm AUTODOME IP kameralarda standart olarak dahili analiz ile diğer kullanımlar için işe yarar verileri kolayca sağlayabilirler. Akıllıca ve daha verimli park için trafik yönetmeliklerini uygulama, park edilmez bölgeler uygulama, yanlış yönde giren araçları tespit etme ve işgal verileri (bir otoparka girip çıkan araç sayısı) sunma gibi şeyler. Akıllı AUTODOME IP portföyümüz ile yeni bir devrim başladı ve video güvenlik yalnızca bir görüntüden daha fazlası olacak.

Gelecekte büyüme yeni olanaklarla desteklenecek. Güvenlik seviyelerini nasıl daha fazla artırabiliriz? Video güvenlik çözümleriyle oluşturulan verilerle başka ne yapabiliriz? AUTODOME IP starlight 7000 bu bakımdan benzersiz özellikler sunar. Intelligent Video Analytics ile birlikte starlight teknolojisi. AUTODOME IP starlight 7000, isteğe bağlı aydınlatma ihtiyacı olmadan diğer kameraların siyah-beyaz görüntüye geçtiği noktanın çok ötesinde renkli görüntüler sağlar. Kullanıcılar minimum ortam ışığına (0,0077 lükse kadar) sahip sahnelerde renk filtrelemesi dahil tam video analiz özelliğini kullanabildiğinden bu, güvenlik seviyelerini dikkate değer ölçüde artırır. Ayrıca kameranın Intelligent Tracking özelliği de artırılmış güvenlik seviyelerine katkıda bulunur. Bir nesne algılanırsa kameranın Intelligent Tracking özelliği önceden tanımlanan bir alarm kuralına göre ya da yalnızca bir tıklamayla tetiklenebilir. Intelligent Tracking etkinleştirildikten sonra hareketli nesnelerin kesintisiz ve otomatik olarak izlenmesini sağlar. Hareketli nesnenin optimum şekilde çekilmesi görüş alanının dinamik olarak ayarlanmasıyla güvence altına alınır. Starlight teknolojisi ve dahili Intelligent Video Analytics kameranın NEMA-TS2 sınıfıyla birlikte, AUTODOME IP starlight 7000’i trafik izleme uygulamaları için ideal aday yapar.

AUTODOME IP 4000i ve IP 5000i kameralarda Essential Video Analytics standart olarak sunulur. Bu, kameraların gördükleri şeyi anlamalarını ve herhangi bir olası tehdit meydana geldiği anda sizi uyarmalarını sağlar. Ayrıca, anında depolanan saatlerce uzunluktaki videodan doğru görüntüleri almaya olanak tanır. Ama hepsinden önemlisi, bu kameralar yalnızca güvenlikten çok daha fazlasını yapabilir. Boştayken belirli bir alana giren kişi sayısı gibi ilginç istatistikler sunabilir, davranış analizi yapabilir veya örneğin engellenmiş bir acil çıkış durumunda sağlık ve güvenlik yönetmeliklerini uygulama konusunda yardımcı olabilirler.

Video analizi video verilerini çok daha kolay bir şekilde yönetmeyi sağlar. Yaklaşan veya çitin üzerinden atlayan birisi gibi belirli alarm kuralları belirlemek mümkün olduğundan, güvenlik personeli bu alarm kuralı karşılandığı anda uyarılır. Hatta hız (koşma), şekil (çömelme) veya en-boy oranındaki (düşme) değişiklikleri algılayacak şekilde yapılandırılabilir.

Görüntü kalitesi

İşe yarar veriler için üstün video analizi yalnızca uygun görüntü kalitesi sunulursa sağlanabilir. Ayrıca, herkese uygun bir video güvenlik çözümü bulunmadığından, AUTODOME ailesi ihtiyaçlarınıza ve çeşitli uygulamaların bütçelerine kusursuz biçimde uyacak çok sayıda seçenek sunar.

AUTODOME IP 4000i, estetik ve performans arasında doğru dengeyi sunar. İç mekan uygulamaları için tasarlanan AUTODOME IP 4000i kameranın şık yarı küresel muhafazası dekora kusursuz biçimde uyum sağlar. Tam yatay ve dikey hareket kontrolü ve 12x optik yaklaşım özelliği ile geniş bir gözetim alanını kapsayabilir ve hızlı hareket eden nesneleri 88 metreye kadar mesafelerde saniyede 60 kare hızla 1080p çözünürlükte tanımlayabilir.

Kapsanacak daha büyük bir gözetim alanındaki iç ve dış mekan uygulamalarında, AUTODOME IP 5000i doğru seçimdir. Hızlı hareketli nesneler, 30x optik yaklaşım, 1080p çözünürlük ve saniyede 60 kare ile zorlu aydınlatma koşullarında bile gündüz 190 m’ye kadar bir mesafeden tanımlanabilir.

Uzak mesafelerden nesne tanımlama ve tam karanlıkta yüksek kaliteli görüntüler gerektiren durumlarda yanıt AUTODOME IP 5000i IR’dir. Gündüz AUTODOME IP 5000i ile aynı görüntü performansını sunar. Ancak gece, IP 5000i IR modeli, akıllı kızılötesi ışın sayesinde 150 metreye kadar olan mesafelerdeki nesneleri tanımlamayı mümkün kılar. Dahili akıllı kızılötesi ışın, nesnelerin yaklaştırma seviyesinden bağımsız olarak optimum düzeyde aydınlatılmasını sağlar.

AUTODOME IP starlight 7000, Bosch’un starlight teknolojisini 1080p çözünürlük ve saniyede 30 karelik kare hızıyla birlikte standart olarak sunar. Bu, minimum ortam ışığı (0,0077 lüks’e kadar) bulunan sahnelerde son derece ayrıntılı renkli görüntüler çekilmesini sağlar. Yüksek kare hızı sayesinde hızlı hareket eden nesneler zorluk yaşanmadan yakalanır. Kameranın 120 dB Yüksek Dinamik Aralığıyla eşit aydınlatılmamış (hareketli) nesnelerin kusursuz pozlaması korunur. Sisli veya düşük kontrastlı sahneler görüntülenirken, görüş kameranın Intelligent Defog özelliği ile iyileştirilir. AUTODOME IP starlight 7000’in mükemmel görüntü kalitesi, sağlam dome camı seçeneği ile yüksek darbelere (IK10) nemli durumlara (IP66) ve -40°C – + 55°C arasındaki sıcaklıklara dayanan sağlam bir muhafazayla desteklenir.

Akıllı bit hızı yönetimi ve veri güvenliği

Tüm AUTODOME IP 4000i ve 5000i kameralar Intelligent Dynamic Noise Reduction ve H.265 video sıkıştırmayla birlikte akıllı video yayını sunar. AUTODOME IP starlight 7000, H.264 video sıkıştırmayla birlikte Intelligent Dynamic Noise Reduction sunar. Bu, sahnenin içeriğine bağlı olarak bit hızını %80’e kadar azaltır. Video kalitesinden ödün vermeden ağ yükünü ve depolama gereksinimlerini önemli ölçüde azaltırken video verilerini yönetilebilir durumda tutmaya yardımcı olur. Tüm Bosch IP kameralar gibi AUTODOME IP kameralar da video verilerini güvende tutmak için dahili bir Güvenilir Platform Modülü gibi çeşitli yazılım ve donanım araçları sunar.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......