TESK esnaf ve çiftçiye elektrik indirimi istedi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ürün fiyatlarını düşürmek için esnaf ve çiftçiye elektrik indirimin şart olduğunu söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ürün fiyatlarını düşürmek için esnaf ve çiftçiye elektrik indirimin şart olduğunu söyledi.

Ürün fiyatlarını düşürmenin yolunun maliyetleri azaltmaktan geçtiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Fiyat artışlarını önlemek ve enflasyonla mücadele etmek için elektrik, su fiyatlarında esnaf ile çiftçiye indirim yapılmalı. Maliyetler azaltılırsa çiftçi ürün yetiştirmekten çekinmez ve fiyatlar aşağı düşer. Bu da vatandaşlar ve esnafımız başta olmak üzere tüm ülke için sevindirici olur. Çünkü fiyatların aşağı gelmesi ile enflasyon düşecektir” dedi. 

ELEKTRİK VE SU FATURALARINDA AYRICALIK YAPILMALI 

Ekonomik dalgalanmalarda en çok etkilenen çiftçi ve esnafın rahatlatılması ülkenin genel ekonomisini ve halkı rahatlatıp feraha çıkaracağını kaydeden Palandöken, “Üretici konumundaki çiftçinin tarlasını sularken kullandığı suya ve elektriğe indirim yapılırsa çiftçilerin maliyeti azalır, istihdamda tarımın payı artar. Yüksek girdi maliyetleri ile üretim yapan ve ithal ürünlerle rekabet eden çiftçilerimizin yüzü güler. Aynı şekilde, çiftçinin ürettiği ürünleri satan esnafa da elektrik ve su fiyatlarında indirim sağlanmalı. Esnafa verilecek her türlü teşvik ve destek ekonomiye olumlu yansır. Anayasamızda da belirtildiği gibi esnafın korunması ve geliştirilmesine yönelik tedbirler alınmalıdır. Geceleri sokakları aydınlatan, gündüzleri dükkan önlerini yıkayan temizleyen esnaf elektrik ve su faturasına ayrıcalığı hak ediyor” diye konuştu.

Kaynak: TESK esnaf ve çiftçiye elektrik indirimi istedi

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......