Schneider Electric ve Duke Energy mikro şebeke projesi, sertifika aldı

Schneider Electric ve Duke Energy Renewables’ın beraber yürüttüğü mikro şebeke projesi, PEER Platinum sertifikası almaya hak kazandı

•Schneider Electric ve Duke Energy Renewables’in, Montgomery eyaletinde bulunan kamu güvenliği merkezine (PSHQ) hizmet veren gelişmiş mikro şebeke projesi, PEER Platinum sertifikasına layık görüldü.

•PEER sertifikası, sürdürülebilir enerji sisteminde yüksek performans sağlayan projeleri teşvik etmek için veriliyor.

•İki şirketin ortak projesi, kamu güvenliği merkezinde dayanıklılığı ve enerji sürdürülebilirliğini artıran sistemi sayesinde 82 puanla Platinum sertifikaya hak kazandı.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric ve Duke Energy Renewables’ın ortak yürüttüğü Montgomery eyaletinin kamu güvenliği merkezine(PSHQ) hizmet veren mikro şebeke projesi , PEER (Performance Excellence in Electricity Renewal) Platinum sertifikasının sahibi oldu. PEER, sistem performansının değerlendirilmesine ve iyileştirilmesine yönelik Amerika’nın ilk kapsamlı, tüketici odaklı ve sonuç bazlı değerlendirme sistemi olma özelliği taşıyor.

Green Business Certification Inc.™ (GBCI) tarafından verilen PEER, enerjinin üretimi, iletimi ve dağıtımında sürdürülebilir performansın tanımlanması, özelliklerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik kapsamlı bir çerçeve sunuyor. PEER sertifikasyonu sayesinde iki şirketin, Montgomery eyaletinde iki gelişmiş mikro şebeke kurulmasını içeren projelerinin sunduğu performans avantajları ve değer akışı da kabul görmüş oluyor.

Schneider Electric akıllı şebeke ve mikro şebekeler başkan yardımcısı Mark Feasel, PEER sertifikası hakkında görüşlerini bildirdi; “GBCI değişen enerji piyasasını değerlendiriyor ve enerji yönetimi ve sürdürülebilirlik alanında en iyi uygulamalara liderlik edenleri ödüllendiriyor. PEER sertifikasyonu süreci kesintisiz iyileştirme için bir yol haritası ve maksimum performans ve tasarruf sağlayan mikro şebekeler için referans kriterler sağlıyor. Sanayide elektrik sistemlerinin daha fazla enerji verimliliği, sürdürülebilirlik ve güvenilirlik sağlayacak şekilde dönüştürülmesinin yolunu açan bu projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Proje kapsamında Schneider Electric ve Duke Energy Renewable, Montgomery eyaletinde bulunan ve operasyonel süreklilik için enerjiye kesintisiz bir şekilde ihtiyaç duyan kritik binalar olan kamu güvenlik merkezi(PSHQ) ve cezaevi için iki gelişmiş mikro şebeke sistemi kuruyor. Sistemler her yıl yaklaşık 3,3 milyon kilowatt saat güneş enerjisi (bu miktar yaklaşık olarak 400 evin ihtiyaç duyduğu enerjiye eşit) ve 7,4 milyon kilowatt saat birleşik ısı ve enerji üretecek. Proje dahilindeki bu İki tesisteki enerji üretiminin yıllık sera gazı emisyonlarını 3.629 ton azaltacağı öngörülüyor. Bu gelişme, Montgomery eyaletinde yaşayanlar için daha temiz, daha güvenilir ve daha verimli enerji anlamına geliyor.

PEER sertifikasyonu aşağıda belirtilen alanlarda üstün proje performansı anlamına geliyor:

  • Elektrik sisteminin güvenilirliği ve dayanıklılığı; Güvenilir elektrik dağıtımının yanı sıra daha az enerji kesintisi ve kalite sorunu sunar.
  • Enerji verimliliği ve çevre; Elektrik üretimi ve iletiminin çevre üzerindeki etkisi ile beraber temiz ve verimli enerji kullanımını değerlendirir.
  • Operasyon verimliliği; Atık enerjiyi belirlemek ve ortadan kaldırmak için değer analizinden faydalanır.
  • Tüketici katkısı; Şebeke hizmetleri, yatırım ve inovasyona müşteri katkılarını değerlendirir.

U.S. Green Building Council(USGBC) ve Green Business Certification Inc.(GBCI) CEO’su Mahesh Ramanujam sertifika hakkındaki görüşlerini şu şekilde ifade etti; “Schneider Electric’in enerji şebekesi sistemlerini dönüştürme ve yenileme hedefi güvenilirlik, sağlamlık ve çevre konularına verdiği önemin kanıtıdır. PEER sertifikası aracılığıyla Schneider Electric, elektrik dağıtım sistemi tasarımı ve işletiminin genel sürdürülebilirlik performansını sürekli olarak değerlendirebilecek ve doğrulayabilecektir.”

Green Business Certification Inc.(GBCI) standartlarına göre Montgomery eyaletinde bulunan kamu güvenliği merkezi(PSHQ) , şebekeden bağımsız ve öncelikli olan bölgesel gereksinimleri karşılayan önemli bir mikro şebeke modeli. Sistem aynı zamanda toplam enerji tüketiminin %33’ünün güneş enerjisinden, %66’sının ise ısı ve enerji sisteminden sağlıyor. Tüm kabloları yeraltında olan sistem sıra dışı bir performans sunuyor.

PEER kriterleri sektördeki en iyi uygulamaları ödüllendirip yenilikçi stratejilerin uygulanmasını teşvik etmek üzere tasarlandı. Bu kapsamda PEER sertifikasyonu tüm gereksinimleri karşılayan ve sıra dışı performans sağlayan projelere veriliyor. Ayrıca PEER, operatörler için kesintisiz gelişim ve performans değerlendirmesine yönelik bir çerçeve sunuyor. Daha yüksek verimlilik, daha az karbon emisyonu ve daha yüksek güç kalitesini mümkün kılan bir performans değerlendirmesi sağlayarak sistem performansının geliştirilmesi anlamda sektördeki paydaşlara yardımcı oluyor.

Schneider Electric’in mikro şebeke çözümleri hakkında ayrıntılı bilgiye https://www.se.com/tr/tr/work/solutions/microgrids/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......