Rockwell Automation Tehdit Tespit Hizmetleri Artık Dünyanın Her Yerinde

Rockwell Automation Tehdit Tespit Hizmetleri Artık Dünyanın Her Yerinde

Claroty destekli çalışan siber güvenlik hizmetleri, tedarik zincirlerini beklenmeyen tehditlere karşı korur ve operasyonel faydalar sağlar.

LNS Research tarafından yapılan ankete katılanların yarısından fazlası endüstriyel tesislerde bir siber güvenlik ihlali yaşadıklarını söyledi. Artık dünyanın neresinde olursa olsun endüstriyel şirketler bu gibi durumları engellemek ve bu olaylara neden olan öngörülemeyen tehditlerle mücadele etmek için operasyonlarındaki siber güvenlik risklerini Claroty destekli Rockwell Automation tehdit tespit platformu Threat Detection Services (Tehdit Tespit Platformu) kullanarak yönetebilirler.

Rockwell Automation bugünün giderek artan endüstriyel siber güvenlik tehditlerinin bilinmeyen doğasıyla mücadelede daha fazla şirkete yardımcı olmak için hizmetlerini tüm dünyada vermeye başladı.

Rockwell Automation siber güvenlik portföy müdürü konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Güvenlik tehditlerinin korkutucu bir tarafı bu tehdit hakkında bilmediklerinizdir – hangi teknikleri kullanacaklarını, nasıl bir saldırı enstrümanı kullanacaklarını, hangi kırılganlıklardan yararlanacaklarını bilmiyoruz. Tehdit Tespit Hizmetleri endüstriyel otomasyon konusundaki kalıtsal uzmanlığımız ve Claroty güvenlikli OT ağ görünürlüğünü birleştiriyor. Bu hizmetler sadece bir tesisi değil tüm tedarik zincirini beklenmedik tehditlere karşı koruyarak şirketlere rahat bir nefes aldırıyor.”

Tehdit Tespit Hizmetleri bağlı operasyonların güvenliğini şu üç yöntemle sağlıyor:

  • Belirle ve Koru:  Şirketlerin neyi koruması gerektiğini bilmesi için endüstriyel kontrol ağındaki tüm mevcutların ve kırılganlıklarının tespiti yapılır.
  • Tespit et: Ağları sadece bilinen tehditler için değil, daha önemlisi anormal trafik veya davranışlarda şirketler bir güvenlik tehlikesi durumunda – muhtemelen de öncesinde – uyarılır.
  • Tepki ve Düzeltme: Operasyonların devamını sağlamak veya tam operasyonel bir hale daha hızlı dönebilmek için risk planlaması, riskin azaltılması ve saldırılar sonrası düzelme konularında planlar geliştirilir.

Tehdit Tespit Hizmetleri’ni kullanan şirketler bazı operasyonel faydaları olduğunu da keşfettiler. Örneğin mevcutlardan toplanan veriler eski teknoloji, eski aygıt yazılımı ve yedek parça eksiği gibi risklerin belirlenmesine yardımcı olur. Claroty tehdit tespit platformu bir kullanıcının endüstriyel ağ mevcutlarının envanterini oluşturur ve bu mevcutlar arasındaki trafiği görüntüler, iletişimi derinlemesine analiz eder. Tespit edilen anomaliler fabrikaya ve güvenlik personeline eyleme geçirilebilir içgörüler sağlar.

Claroty kurucu ortağı ve CEO’su Amir Zilberstein konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Tehdit Tespit Hizmetleri’nde kullanılan Claroty platformu şirketin daha bağlı ve dijital olarak yürütülen operasyonlara doğru yolculuğunu hızlandırıyor. Daha önemlisi de platform şirketlerin güvenlik kontrollerini baypas eden tehditleri daha hızlı tespit etmesini ve daha hızlı müdahale etmesini sağlıyor. Öte yandan platform şirketlere endüstriyel mevcutları konusunda daha derinlemesine bilgi sağlıyor ve operasyonlarının kesintisiz devam edebilmesi için yetkinliklerini iyileştiriyor.”

Claroty Rockwell Automation PartnerNetwork Programı’nda yer alan bir Rockwell Automation Encompass Ürün Partneridir.

Rockwell Automation PartnerNetwork Programı Hakkında

Rockwell Automation PartnerNetwork işbirliği ortak ağı programı küresel üreticilere tesis genelinde optimizasyon sağlayacak, makine performansını iyileştirecek ve sürdürülebilirlik hedeflerini tutacak, sınıfının en iyi çözümlerini geliştirmeye, uygulamaya ve desteklemeye odaklanmış şirketlerin işbirlikçi ağına erişim fırsatı sunar.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......