TENEX ve ENEC Nükleer Enerji Döngüsü Alanında İşbirliklerine Devam Ediyor

Emirates Nükleer Enerji Şirketi (ENEC) ve Rosatom’un bünyesindeki yakıt çevrimi işletmesi TENEX JSC nükleer yakıt döngüsü yönetimi alanında potansiyel fırsatlar keşfetme konusunda işbirliği yapmak üzere Mutabakat Anlaşması’nı yenilediler.

TENEX Genel Müdürü Sergey Polgorodnik

Yeni Mutabakat Anlaşması 9 Eylül 2019’da Abu Dabi’de düzenlenen 24’üncü Dünya Enerji Kongresi’nde Enex Genel Müdürü Mühendis Mohamed Al Hammadi ve TENEX’in Genel Müdürü Sergey Polgorodnik tarafından imzalandı. Bu anlaşmanın yenilenmesi, ENEC ve TENEX tarafından 2017 yılında imzalanmış olan ve yenilikçi nükleer yakıt döngüsü çözümleri alanında ileride kurulacak potansiyel işbirlikleri için bir çerçeve oluşturan Mutabakat Anlaşması’nın süresinin uzatılması anlamına geliyor.

Enex Genel Müdürü Mühendis Mohamed Al Hammadi

Enex Genel Müdürü Mühendis Mohamed Al Hammadi konuşmasında, “TENEX ile bu Mutabakat Anlaşması’nı yenilemekten mutluluk duyuyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri olarak Barışçıl Nükleer Enerji Programını geliştirmeyi sürdürürken, bu anlaşma ile en yüksek uluslararası kalite ve güvenlik standartlarıyla uyumlu olduğumuzu belgeliyoruz. TENEX’in performans kaydı mükemmel ve nükleer yakıt döngüsü yönetiminde uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda ve yıllarda işbirliği için fırsatlar keşfetmeye devam ediyor olmayı iple çekiyoruz” dedi.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......