Endüstri 4.0 Zirvesi’nde ProManage ile Dijitalleşmenin Yol Haritası Çizildi

Teknoloji şirketi Doruk, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile sanayicilere sunduğu katma değeri anlattı


Endüstri 4.0 Zirvesi’nde ProManage ile Dijitalleşmenin Yol Haritası Çizildi

Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme pazarını inşa eden ve bu alanda lider olan teknoloji şirketi Doruk, 1-3 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’ne katıldı. Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre dünyadaki tek akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage’a dikkat çeken Doruk, Türk mühendisler tarafından uluslararası standartlarda tasarlanmış bu teknolojiyle sanayicilere sunduğu yüksek katma değeri anlattı. Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden zirve kapsamında organize edilen “KOBİ’ler için Endüstri 4.0 Çözümleri” konulu panelde, Doruk Ürün ve Doğrulama Kıdemli Müdürü Özlem Ulusoy “Endüstriyel IoT Uygulamaları” panelinde ve Doruk Proje Satış Yöneticisi Akif Çolakoğlu “Gıda, Yiyecek, İçecek, İlaç, Ambalaj ve Hızlı Tüketim Sektörlerinde Endüstri 4.0 Uygulamaları” panelinde konuşma gerçekleştirerek sektöre ışık tuttular.

Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmiş teknoloji şirketi Doruk, bu yıl 1-3 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy WOW Kongre Merkezi’ndeikincisi düzenlenerek Endüstri 4.0 alanındaki gelişmelerin masaya yatırıldığı Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde sanayicilerle bir araya geldi. 20 ülkede tescilli Türkiye orijinli uluslararası akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile sağlanan yüksek hız, verim ve kaliteye dikkat çeken Doruk, dijital dönüşüm alanında 21 yıldır geliştirdiği inovatif teknolojilerle sanayi işletmelerini nasıl akıllı ve dijital fabrikalara dönüştürdüğünü anlattı. Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage ile bugüne kadar dünya genelinde 300’den fazla fabrikayı dijitalleştiren Doruk, sanayicilere dijital dönüşümün yol haritasını çizdi.

Dijital üretim yönetimi alanında uzmanlaşmış bir yüksek teknoloji firması olan Doruk, bu zirvede Endüstri 4.0 ve dijitalleşmenin temelini oluşturan artırılmış gerçeklik, makine öğrenmesi, yapay zeka, büyük veri ve analitik konularında yetkin kadrosu ile sanayiye sunduğu yüksek katma değeri sektör oyuncularına aktardı.

“KOBİ’ler için Endüstri 4.0 Çözümleri” isimli panelde gerçekleştirdiği konuşmasında KOBİ’lerin değişmesi ve dönüşmesi gerektiğine vurgu yapan Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, dijital dönüşümün zaman, maliyet, verimlilik ve karlılık konularında sağladığı yüksek katma değere dikkat çekti. Doruk’un akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage hakkında bilgiler veren Özden, KOBİ’lere global pazarlarda önemli bir rekabet avantajı sunduklarını belirtti. İşletmelerde üretim planlamadan sevkiyata kadar tüm operasyonların dijital olarak yönetilmesini sağlayan ProManage ile fabrikaların dijital dönüşümünün sadece 4 ila 8 hafta sürdüğünü ifade eden Özden; “Biz ProManage ile KOBİ’leri reaktif durumdan proaktif duruma getiriyoruz. Daha sonra makine öğrenmesi ve yapay zeka uygulamalarını da gerçekleştirdiğimiz dönüşüme dahil ederek üretim sistemlerini prediktif yani öngörülü şekle dönüştürüyoruz. Bu sayede sistemimizi sanayicilere ‘neler olacağını’ değil, ‘ne yapmaları gerektiğini’ söyleyen bir hale getirmiş oluyoruz. Sanayiciler ProManage’ı kullanmaya başladıktan yaklaşık 2 ay sonra bu sistem için yaptıkları yatırımı geri alabiliyor. 2 ay sonunda minimum yüzde 10 olmakla birlikte genellikle yüzde 20 verimlilik artışı sağlanıyor. Özetle, ProManage’ı kullanan firmalar üretimlerini daha verimli ve çevik hale getiriyor, kayıplarını tespit edip azaltarak maliyetlerini ve rekabetçiliklerini yönetebiliyor. ProManage ile Türk sanayiciler Endüstri 4.0 evresinde dünya firmaları ile rekabet edebiliyor” şeklinde konuştu.

Doruk Ürün ve Doğrulama Kıdemli Müdürü Özlem Ulusoy konuşma yaptığı “Endüstriyel IoT Uygulamaları” konulu panelde endüstride nesnelerin internetinin kullanılmasıyla sağlanan dijital ve akıllı üretim yöntemlerinin önemine ve avantajlarına dikkat çekti. Zirve özelinde gerçekleştirilen “Gıda, Yiyecek, İçecek, İlaç, Ambalaj ve Hızlı Tüketim Sektörlerinde Endüstri 4.0 Uygulamaları” panelinin konuşmacıları arasında yer alan Doruk Proje Satış Yöneticisi Akif Çolakoğlu ise gıda, yiyecek, içecek, ilaç, ambalaj ve hızlı tüketim sektörlerinde hijyenik üretim koşullarının sağlanmasındaki öneme dikkat çekerek, ProManage’in kestimci bakım, kestirimci kalite ve artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla bu alanda sunduğu çözümleri sektör profesyonelleri ile paylaştı.

Doruk Hakkında

Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmiş olan 20 yılı aşkın köklü geçmişe sahip teknoloji şirketi Doruk, endüstriyel işletmelerin üretim operasyonlarının dijital olarak yönetilmesi için Akıllı ve Dijital Üretim Yönetimi Sistemleri geliştirip kuruyor. Türkiye’deki üretim sanayisini üretimde kullanılan IT teknolojileri ile tanıştırmak hedefiyle yola çıkan Doruk, bu hedef doğrultusunda 1998 yılında TÜBİTAK Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Direktörlüğü tarafından desteklenen Ar-Ge projesi olarak dünyanın ilk programlanabilir veri terminallerinden birini geliştirerek yolculuğuna başladı. 1999 yılında, üretimden otomatik toplanan üretim verilerini kullanarak üretim operasyonlarının otomatik olarak planlandığı ilk üretim planlama yazılımı yine TÜBİTAK TİDEB tarafından desteklenmeye değer görülerek bir Ar-Ge projesi olarak hayata geçirildi ve sanayide uygulanarak ticarileştirildi. Kısa sürede Türkiye’de sektör lideri konumuna gelen Doruk, “Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme” pazarını inşa eden firma konumunda. 2006’da Romanya Arctic fabrikasına ilk ihracatını gerçekleştirerek uluslararası pazarlara ilk adımını atan Doruk, Production ve Management kelimelerinin birleşiminden oluşan Türkiye Orijinli Uluslararası Üretim Yönetimi Sistemi ProManage ile dünya genelinde 300’den fazla öncü sanayi kuruluşunun dijital dönüşümünü gerçekleştiriyor. Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage ile sanayicilerin dijital dönüşüm mentorluğunu yapan Doruk’un Türkiye’de Teknopark İstanbul’da yer alan merkez ofisi, Antalya Teknokent ofisi ve İzmir Depark Teknokent ofisinin yanı sıra Amerika’nın Chicago kentinde şirketi bulunuyor. Amerika’da üretim endüstrisini kuvvetlendirmek için ABD Eski Başkanı Barack Obama’nın isteği ile kurulan Dijital Üretim Tasarım ve İnovasyon Enstitüsü DMDII’ın Ar-Ge partneri olan Doruk, 2018’de cirosunun yüzde 55’ini Ar-Ge’ye ayırdı. 2019 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 100’lük bir büyümeye imza atan Doruk, 2019 yılını yüzde 250 büyüme ile kapatmayı hedefliyor. 2023’te ise yüzde 1500 büyüme öngörüyor. ABD, Rusya, Belçika, Romanya, Bulgaristan, Cezayir, Sırbistan ve Tataristan’a ihracat gerçekleştiren ve gelecek hedefini “dünya markası olmak” şeklinde belirleyen Doruk, 2020’de Almanya ve Japonya’da ofis açmayı planlıyor. 2019 yılı itibariyle 89 çalışanı bulunan Doruk, 2019’u 130 çalışanla kapatmayı ve 2020’de 205 kişi olmayı amaçlıyor. Türkiye’nin dijital dönüşümde söz sahibi sanayi kuruluşlarını buluşturan “Doruk’ta Buluşma – Verimli İşletmeler İçin Sanayide Güç Birliği Platformu” etkinliğini 2010 yılından bu yana periyodik olarak düzenleyen şirket, bu alanda bir firmanın kendi bünyesinde gerçekleştirdiği dünyadaki ilk etkinliklerden biri olma özelliğini taşıyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......