Uzaktan Çalışma Durumlarında Siber Güvenlik ve Enerji Talebi

Yeni çalışma modelleri ve uzlaşma politikalarının artması, tele-çalışma seçeneklerinin uygulanmasının geçici veya anlık bir şey olmaktan çıkıp iş dünyasında çok daha fazla var olmaya doğru gittiğini ortaya çıkardı.

Eaton Elektrik Türkiye Ülke Müdürü Yılmaz Özcan, konuyla ilgili olarak; “Uzaktan çalışmadaki yüksek artış nedeniyle, profesyoneller ve şirketler, ekipmanlarını yanlarına alıp evlerindeki internet ve elektrik şebekesine bağlayarak, görevlerini normal şekilde yerine getirebilmek için evlerini hazırlamak zorunda kaldılar. Bu da ekonomik veya itibar kayıplarına neden olabilecek iki temel soruna yol açıyor; hassas bilgilere erişmeye çalışan siber saldırganlar ve güç kaynağını devre dışı bırakan şebeke ilgili olası sorunlar.” dedi.

Bu durumlarda, ekipler ve kuruluşlar, bir elektrik kesintisinin (özellikle orta veya uzun süreli) işlerine devam etmelerini imkansız hale getirebileceğinin ve bu nedenle, diğer sonuçların yanı sıra hizmetlerinin sunumunda gecikmeler yaşanabileceğinin farkında olmalılar. Bu anlamda, gerilim yükselmelerine karşı koruma sağlamak için sertifikalı güç şeritleri ya da internet erişim noktasını (yönlendiriciyi) korumak amacıyla küçük kesintisiz güç kaynakları (UPS) ile teçhizatlandırılmış olmalılar, böylece, elektrik şebekesinde herhangi bir aksilik yaşanırsa, teçhizat normal operasyonuna devam edebilir.

Bu tür yedekleme ve ağ koruma sistemleri, işletmenin istikrarını riske atan bu veya diğer beklenmedik durumları önlemek için gerekli bir yanıttır. Bunlar, değişim, kesinti veya çeşitli kriz zamanlarında profesyoneller için – hem serbest çalışanlar hem de tele çalışma durumunda çalışanlar – ve şirketler için büyük bir fark yaratabilecek, kurulumu kolay çözümlerdir.

Özcan; “Eaton’da, tele-çalışma ile ilgili tüm bu sorunları tam olarak karşılayan Akım Korumalı Priz Ailesi gibi ürünlerimiz ile Eaton 3S ve Eaton Ellipse ECO gibi Kesintisiz Güç Kaynaklarımız (UPS) var. Diğer taraftan, şirketin bu uzaktan çalışmayı destekleyen altyapısının son derece hassas veriler konusunda, çalışma süresini optimize etmek ve siber saldırılara karşı korumayı artırmak için tasarlanmış ikili siber güvenlik sertifikasına sahip ağ kartını da içeren 5P, 5PX, 9SX ve 9PX serilerindeki UPS’lerle düzgün şekilde korunması gereklidir.” dedi.

Eaton hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.eaton.eu. adresini ziyaret edin. En son güncellemeler için bizi Twitter (@ETN_EMEA) veya LinkedIn (Eaton).

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......