Elektrikli Araç Şarj Cihazlarının Modbus tabanlı BMS’lere entegrasyonu için yeni Intesis ağ geçidi



HMS Networks, herhangi bir Modbus tabanlı BMS’den OCPP 1.6 tabanlı Elektrikli Araç Şarj Cihazlarının izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlayan yeni Intesis ™ protokol çeviricisini duyurdu.

Binalarda Elektrikli Araçların şarj edilmesine yönelik artan ihtiyaç

Elektrikli Araç (EV) endüstrisi son yıllarda katlanarak büyüyor ve büyüme de devam edecek. Uluslararası Enerji Ajansı’na göre 2019 yılında dünya çapında yaklaşık 7,3 milyon şarj cihazı kuruldu. Şarj cihazları her türlü tesiste mevcut: özel otoparklar, kamu binaları, alışveriş merkezleri, toplu taşıma bunlardan sadece birkaçı. Şarj cihazlarının binalara kurulması, elektrikli araç endüstrisinin desteklenmesine yardımcı olur ve yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırır. Bununla birlikte, şarj cihazlarının kurulu olduğu tesisler için de bir zorluk teşkil etmektedir. Enerji yönetimi ve bu EV otoparklarının kullanılabilirliği, Bina Yönetim Sistemleri ve şarj istasyonları arasında çok fazla iletişim gerektirir.

OCPP ve Modbus RTU / TCP arasındaki Intesis protokol çevirisi, EV şarj noktalarının izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlar

Elektrikli araç endüstrisinde en çok kullanılan protokollerden biri, şarjı başlatma veya durdurma, kullanıcıları yönetme veya enerji parametrelerini okuma gibi EV Şarj noktası işlemlerinin izlenmesini ve kontrolünü sağlayan OCPP standardıdır. OCPP, birçok elektrikli araç şarj noktası üreticisi tarafından kullanılırken, BMS veya Bina Otomasyon kontrol cihazlarında sıklıkla kullanılan bir protokol değildir.

HMS Networks’ün yeni ve yenilikçi Intesis protokol çeviricisi, EV ve BMS pazarlarını birbirine bağlayan standart bir çözüm sağlar. BMS sistem entegratörlerinin ve EV şarj noktası üreticilerinin, OCPP 1.6 uyumlu EV şarj noktalarının herhangi bir Modbus tabanlı otomasyon sisteminden kolay, uygun maliyetli ve güvenilir bir şekilde temel izleme ve kontrolünü sağlamasına olanak tanır. Ağ geçidi, Modbus BMS’nin EV kullanıcılarını, şarj işlemlerini ve EV Şarj Cihazı tarafından sağlanan her ölçümü yönetmesini sağlar, böylece BMS bina sahibine kontrol, bakım hizmetleri ve enerji raporlaması sağlayabilir. Ağ geçidinin iki versiyonu mevcuttur: İlki 1 şarj cihazı ve 7 konektör için, ikincisi ise 20 şarj cihazı ve 7 konektörün her biri içindir.

Intesis MAPS sayesinde herhangi bir BMS’ye kolay ve standart entegrasyon

Ağ geçidi, tüm Intesis protokol çeviricileri için Intesis MAPS ücretsiz yapılandırma aracı kullanılarak yapılandırılır. Intesis MAPS, herhangi bir Modbus TCP veya RTU BMS’ye entegrasyonu basitleştiren standart bir kayıt haritası kullanarak ağdaki OCPP şarj cihazlarını kolayca keşfetmek ve bunları Bina Otomasyon sistemine entegre etmek için tasarlanmıştır.

Intesis MAPS ve Intesis OCPP – Modbus TCP / RTU protokol çeviricisi kombinasyonu, elektrikli araçların Bina Yönetim Sistemlerine entegrasyonunu kolaylaştırarak bina sahiplerinin tesislerinde EV teknolojisinin kullanımını optimize etmelerine ve EV devrimine hazırlanmalarına yardımcı olur.

Daha fazla bilgi için www.intesis.com

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......