Jeotermal Enerji Derneği’nde Genel Koordinatörlük Görevine Elif Ferdal Karakaş Getirildi

Jeotermal enerjinin ülkemizdeki gelişimi ve sürdürülebilirliği adına çalışmalar yapmak ve sektörün geleceğine yön vermek amacıyla 2020 yılının Temmuz ayında kurulan Jeotermal Enerji Derneği’nin Genel Koordinatörlüğüne Avukat Elif Ferdal Karakaş getirildi.

Jeotermal kayakların sürdürülebilir, çevreci ve elverişli koşullarda kullanımının sağlanmasını amacıyla Temmuz 2020’de faaliyete başlayan Jeotermal Enerji Derneği’nin (JED)  Genel Koordinatörlük pozisyonuna enerji sektörünün yakından tanıdığı, deneyimli yönetici Elif Ferdal Karakaş getirildi. Karakaş aynı zamanda derneğin yönetim kurulunda Onursal Üye olarak da yer alacak. 

2002 yılında, enerji piyasasında gerçekleştirilen reform çalışmaları sürecinde aktif rol oynayan Karakaş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun “Kurucu Personeli” arasında yer alarak, 2019 yılına dek bu kurumda görev almıştır. 2019 yılından bu yana kariyerine hukuk danışmanlığı ve serbest avukat olarak devam eden Karakaş, enerji hukuku alanında eğitmenlik yaparak ve birçok çalıştay ile kongreye katılarak sektörün gelişimine katkıda bulunmuştur. 

Karakaş, Enerji Uzmanları Derneği ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi üyesidir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......