Prysmian Group “akıllı ev” pazarına giriyor

Prysmian Group “akıllı ev” pazarına giriyor

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapındaki lideri Prysmian Group, evlerde elektrik kullanımına yönelik güvenliğin artırılmasını ve yönetilmesini hedefleyen yenilikçi PRY-CAM HOME teknolojisi ile ‘‘Akıllı Ev’’ pazarına giriş yapıyor.

Yenilikçi ürün ve çalışmalarıyla kablo sektörüne öncülük eden Prysmian Group, PRY-CAM HOME teknolojisiyle evlerdeki elektrik sistemlerinin güvenliğini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Ar-Ge sürecinin ardından, Prysmian Group’un alanında uzman mühendislerinin çalışmalarını tamamlamasıyla Hollanda’da gerçekleştirilen lansmanın sonrasında, PRY-CAM HOME küresel anlamda pazara sürülmeye hazır duruma geldi. Şu an Almanya pazarında satılan PRY-CAM HOME, yakın zamanda Avrupa’da bulunan tüm pazarlarda satışa sunulacak. Avrupa’nın ardından dünyaya yayılması hedeflenen PRY-CAM HOME, evlerde yeni bir dönemin kapısını aralayacak.

Elektrik sistemlerinde güvenliği artırıyor

Konut piyasasına yayılmış yılların bilgi ve uzmanlığının bir sonucu olarak, piyasada tespit edilen bir ihtiyacı karşılayan PRY-CAM HOME, lüks bir aksesuardan ziyade evlerde birincil öneme sahip ürün konumunda bulunuyor. Ev sahiplerinin elektrik sistemlerinin verimliliğini takip etmelerine ve güvenliklerini etkin şekilde artırmalarına olanak sağlayan PRY-CAM HOME, ayrıca devreye alma, bakım ve periyodik kontroller sırasında gerekli olan kontrolleri yapma konusunda da elektrik teknisyenlerine destek oluyor.

Gelecekteki tüm elektrik tesisatının bir parçası olacak

Evsel elektrik kullanımının güvenliğinin ve verimliliğinin takip edilmesi ihtiyacının gerekli bir durum haline gelmesi PRY-CAM HOME’un doğmasına neden oldu. Takip ihtiyacına yönelik ideal bir çözüm olarak üretilen PRY-CAM HOME, elektrik sistemleri güvenliği ile verimliliğinin ev sahipleri açısından daha kolay bir hal alması için yenilik ve teknolojiyi bir araya getiriyor. PRY-CAM HOME’un bu özelliği ile gelecekteki tüm elektrik tesisatlarının bir parçası olacağı düşünülüyor.

‘‘Güvenlik hepimiz için büyük önem taşıyor’’

Hollanda’da gerçekleştirilen lansmanın ardından, önce Avrupa sonrasında ise küresel pazarda satışa sunulacak olan PRY-CAM HOME’un elektrik tesisatı güvenliği adına büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirten Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, konuyla ilgili şunları söyledi: ‘‘Evlerde çıkan yangınların büyük bir kısmı güç sistemi arızaları kaynaklı. Elektrik tesisatları evlerin görünmeyen birer parçası. Onlar da zaman içinde aşınma ve yaşlanmaya maruz kalıyor ve görünmemesi nedeniyle pek önemsenmiyor. Yenilenmeyen bu tesisatlar daha sonra büyük felaketlere neden olabiliyor. Bunun önüne geçebilmek, evsel elektrik kullanımının güvenliği ve verimliliğini takip edebilmek için, bizim de bir parçası olduğumuz Prysmian Group’un uzman mühendisleri tarafından tasarlanan PRY-CAM HOME ile ‘‘akıllı ev’’ pazarına giriş yaptık. Sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetimizi PRY-CAM HOME’a da yansıttık. PRY-CAM HOME ile daha yüksek enerji farkındalığını ve evlerde elektrik kullanımının daha sürdürülebilir kullanımını teşvik ediyoruz.”

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......