Alarm sistemi kurmanın en önemli 5 faydası

Güvenliğinizi şansa değil Kale Alarm’a bırakın…

Alarm sistemi kurmanın en önemli 5 faydası

Kimi zaman yoğun çalışma temposu kimi zaman da evlerimizdeki sorumluluklarımızla ilgilenirken, ev ve iş yerlerindeki güvenlik ihtiyacı geri plana atılabiliyor. Ancak hırsızlık, yangın, gaz kaçağı gibi durumlar bizleri genelde en hazırlıksız olduğumuz zamanlarda yakalıyor. Bu sebeple yaşam alanlarında güvenlik tedbirlerini zamanında almak, maddi ve manevi zararların önüne geçilmesinde çok kritik bir rol oynuyor. Kale Güvenlik Sistemleri yetkilileri; kullanıcıları güvenliklerini şansa değil son teknolojiyle geliştirilmiş akıllı alarm sistemlerine emanet etmeleri konusunda uyarırken bu sistemlerin en önemli 5 faydasını sıralıyor.

Uzaktan kontrol edebilirsiniz

Yaşam alanlarının güvenliği söz konusu olduğunda alarm sistemlerine büyük görev düşüyor. Hırsızlık gibi kötü niyetli girişimlere karşı son derece etkili olan alarmlar, kaza risklerini minimuma indirmesinin yanı sıra maddi ve manevi kayıpların önüne geçilmesinde de belirleyici bir rol üstleniyor. Kale Alarm, bünyesindeki kablolu, kablosuz alarm seçenekleri ve dedektörleriyle kullanıcılara tam kapsamlı güvenlik sunuyor. Akıllı telefon ile kontrol edilebilen bu alarmlar uzaktan kurulabiliyor. Hatta alarmın kurulmadığı durumlarda sistem SMS ile uyarı göndererek alarm kurulumunu da garanti altına alıyor. 

Seyahatteyken evinizi izleyebilirsiniz

İş seyahatleri, tatil gibi sebeplerle birçok insan günlerce evlerinden ayrı kalabiliyor. Bu noktada kamera sistemleri yaşanan güvenlik kaygısını önemli ölçüde azaltıyor. Kullanıcılar, evden çıkarken kameraların akıllı hareket takip özelliğini ve bu konuda özel olarak üretilen hareket dedektörlerini aktifleştirerek bilgisi dışında gerçekleştirilen girişlerin önüne geçebiliyor. Bu dedektörler 40 kiloya kadar olan evcil hayvanları algılamadığından yanlış alarmlara da sebebiyet vermiyor. Kale Alarm ayrıca kullanıcılarına her nerede olurlarsa olsunlar evlerini cep telefonlarından izleme fırsatı sunuyor. Kale Alarm’ın hayata geçirdiği Kale Kameram uygulaması ile kullanıcılar güvenliklerini dijital olarak takip etme imkânı buluyor. Kullanıcılar uygulamayı App Store ve Google Play’den indirip kameralarının Wi-Fi ile entegrasyonunu sağladığında evlerini her an cep telefonlarıyla takip edebiliyor.

Hırsızları evinize girmeden durdurabilirsiniz

Kale Alarm, hırsızlara karşı etkili çözümler arayan kullanıcılar için alarm sistemlerinin yanı sıra birçok yenilik de sunuyor. Kale Alarm ile entegre olarak çalışan Ekstra Defans, diğer tüm sistemlerden farklı olarak hırsızı eve ayak basmadan kapıda durdurmayı hedefliyor. Son teknolojiyle geliştirilen bu ürün, kötü niyetli kişiler kapı kilidinizi açmaya çalıştığında silindirin tuzak kısmından kırılması sonucu kapı henüz açılmadan 110 desibel şiddetinde çalmaya başlıyor. Eş zamanlı olarak gönderdiği sinyallerle alarm sisteminin devreye girmesini ve Kale Alarm İzleme Merkezi aracılığıyla da yetkililerin haberdar olmasını sağlıyor. 

Ev kazalarının önüne geçebilirsiniz

Evden uzakta olduğunuz zamanlarda kimi zaman açık bırakılan ocaklar kimi zamansa prizde unutulan cihazlar pek çok tehlikeyi beraberinde getiriyor. Bu noktada dedektörler istenmeyen kazaların önüne geçmede çok etkili çözümler sunuyor. Özellikle mutfaklarda kullanılan duman dedektörü yangın anında dumanı algılayıp sisteme uyarı gönderiyor. Duman yoğunluğu olduğunda alarm devreye girdiğinden tehlike büyümeden kazanın önüne geçilmiş oluyor. Gaz dedektörü, yüksek düzeydeki gazı algıladığı anda alarm paneline sinyal göndererek uyarı alarmı veriyor.  Su baskını dedektörü ise kuru yüzeylerde su birikmeye başladığında alarmı devreye alarak kullanıcılara gerekli uyarıyı yapıyor. Ayrıca 7 gün 24 saat süreyle kesintisiz destek veren Kale Alarm İzleme Merkezi’ne sinyal gönderimi yapılarak oluşabilecek en zorlu durumlarda, sorunu çözebilecek ambulans, polis, itfaiye gibi kolluk kuvvetlerinin en kısa sürede müdahale edebilmesine imkân tanıyor.

Tek tuşla kendinizi güvende hissedebilirsiniz

Kale Alarm, geliştirdiği panik butonu ile evde yalnız yaşayanların kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlıyor. Kullanıcıların tercihine göre kablolu ya da kablosuz seçenekleri ile güvenlik seviyesini artıran panik butonları, can ve mal güvenliğini koruma altına almaya katkıda bulunuyor. Kişiler kendilerini güvende hissetmedikleri anda panik butonu uygulaması sayesinde sadece tek tuşa basarak ambulans, polis ya da itfaiye gibi birimlere kolayca ulaşabiliyor. Polis ve ambulans gibi ilgili kolluk kuvvetleri sinyali alır almaz olay yerine gelerek kullanıcının güvenliğini sağlıyor. Panik butonu kronik rahatsızlığı olan kişiler tarafından da kolaylıkla kullanılabiliyor. Böylece hasta yakınları günlük işlerine rahatlıkla devam ederken, yakınlarının da gözü arkada kalmıyor. Kamera sistemi desteği de sunan Kale Alarm, bakıma veya kontrole ihtiyaç duyan kişilerden sürekli haberdar olunmasına da imkân tanıyor. 

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......