Su üzerinde yüzen dünyanın en büyük enerji tesisi kuruldu

Çin’in Anhui eyaletine bağlı Huainan kentinde güneş enerjisinden faydalanarak üretilen 40 megavatlık tesis kuruldu. Tesis, Sungrow Power Supply şirketi tarafından daha önce kömür madenciliğinin yapıldığı bölgede kuruldu.

Güneş enerjisinden elektrik üreten tesisin benzersiz tasarımı ve verimliliğiyle şehir planlama konularına hitap ettiği için dünya çapında giderek popüler hale gelmeye başladı. Yüzen bu tesis özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde arazi sorununu ortadan kaldırıyor ve suyun buharlaşmasını azaltıyor. Oluşan daha serin hava, uzun süre aşırı sıcaklara maruz kalmasıyla birlikte güneş pilinin performans atrofisi riskini en aza indirmeye yardımcı olur.
Bu tesis Çin’in her yanına kurulacak güneş enerjisi projesinin ilkini temsil ettiği öğrenildi. 2016 yılında da aynı bölgede 20 megavatlık yüzebilen benzeri bir tesis açılmıştı.

Son yıllarda güneş enerjisine geçişin en önemli nedeni şüphesiz teknolojinin hızlı bir şekilde düşen maliyetiyle ilgilidir. Çin, kömür tesislerine rakip olarak gördüğü güneş enerjisi santrallerinin 2020’ye kadar fotovoltaik pv teknolojisi sayesinde artırıp elektrik fiyatlarını düşürmeyi hedefliyor.

NASA ve NOAA tarafından yayınlanan yıllık raporda, küresel ölçekte şimdiye kadar art arda kaydedilen üçüncü en sıcak yılın 2016 olduğu tespit edildi. Kaynak

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......