SANCAK Enerji’den dev yatırım

Yenilenebilir Enerji alanında Türkiye’ye büyük katkı sağlayacak olan, Konya’da 150 MW lisans kurulu gücüne sahip Ardıçlı ve Bağlar rüzgar enerji santrali projeleri, SANCAK Group tarafından AKUO Energy Group’tan satın alınmıştır.

SANCAK Enerji yeni projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Hali hazırda Kayseri – Yahyalı’da 52,8MW, İzmir – Urla’da 18MW kurulu gücünde rüzgar santrali ve Aksaray’da 2 MW güneş enerji santrallerini işleten SANCAK Enerji, yeni projelerin devri ile ilgili EPDK onayından hemen sonra toplam yatırım bedeli yaklaşık 600 Milyon TL olması öngörülen santrallerin hızlı bir şekilde devreye alınması için, gerekli anlaşmaların imzalandığını açıkladı. Rüzgar Türbini üretimi konusunda dünyanın önde gelen firmalarından GAMESA EOLICA S.L.U ile anlaşan SANCAK Group, projelerin elektrik, inşaat ve altyapı işlerini alanlarında uzman olan EMTA Elektrik, BENAR İnşaat ve SANARC Design firmalarına teslim ettiğini bildirdi.

Projeler 2018’de devreye alınıyor;

Atılan imzaların akabinde inşaat faaliyetlerine hemen başlayan SANCAK Enerji projelerini Nisan 2018’den itibaren kısım kısım, projenin tamamını ise 2018 yılı sonunda tam kapasite ile işletmeye geçirmeyi planlamaktadır.

Yatırımlar devam edecek;

SANCAK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Necat SANCAK tarafından yapılan açıklamada ayrıca, 5MW kurulu güce sahip olacak inşa halindeki Afyon – Bolvadin Güneş Enerji Santralini ise Temmuz 2017 sonunda, 30MW kurulu güce sahip olan Yamaçtepe2 rüzgar enerji santrali projesinin 2018 sonunda devreye girmesi ile yenilenebilir enerji alanında 2018 sonunda yaklaşık 260 MW kurulu güce sahip olacaklarını ve, önümüzdeki yıllarda yatırım ivmesinin artarak devam edeceğini bildirdi.Kaynak

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......