Schneider Electric, TİM İhracat İlk 100’de, Türkiye’nin lider ihracatçı kurumları arasında yer aldı

Schneider Electric, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl belirlenen TİM İlk 1000 araştırmasında ilk 100 şirketten biri oldu.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından gerçekleştirilen TİM İhracat İlk 1000 araştırmasında 67.000 ihracatçı firma arasından ilk 100 firma içerisinde yer alma başarısı gösterdi.

TİM İhracat İlk 100’de yer almanın şirketin ihracat alanına verdiği önemin bir göstergesi olduğuna değinen Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Ülke Başkanı Bora Tuncer; “Enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde kullanılabilmesi için büyük bir özveri ile çalışırken aynı zamanda ekonomik bir katma değer yaratıyoruz. Schneider Electric olarak 2016 yılında, TİM İhracat İlk 1000 araştırmasında 67.000 ihracatçı firma arasından ilk 100 firma arasında yer alarak, ülkemizin 2023 yılında 500 milyar Dolar ihracat hedefine ulaşmasında rol almaktan gurur duyuyoruz. Türkiye, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schneider Electric’in en yenilikçi ve yüksek teknolojiye sahip üretim üslerinden biri. Ülkemizden Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya ürün ihraç ediyoruz. Hedefimiz katma değeri ürün ihracı konusunda uzmanlaşan ülkemizin bu başarısına sunduğumuz katkıyı her geçen gün artırmaktır.” dedi.

TİM İhracat İlk 1000 araştırması, T.C Ekonomi Bakanlığı liderliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2002 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Kurumlar her yıl ihracatçı sektörleri, üretim ve yatırım kapasiteleri, İlk 500 ve ikinci 500 İhracatçı firmaların sektör ve ülke bazlı ihracatı, sermaye dağılımları, kârlılık, insan kaynağı, enerji ve kapasite kullanımı gibi birçok performans kriterine göre değerlendiriliyor. TİM’e kayıtlı 67.000 ihracatçı arasında yapılan araştırma Türkiye’nin ihracat performansına ışık tutuyor ve bu alana liderlik eden kurumları onurlandırıyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......