Enerji Verimliliği Ödülü LAMP 83’e

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ilk kez düzenlenen İSO Enerji Verimliliği Ödülleri’nde, LAMP 83, ray spotları ile ‘KOBİ Enerji Verimli Ürünler’ dalında birincilik ödülünü aldı. Ödülü T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak’tan alan LAMP 83, böylece enerji verimliliği konusundaki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

İSO tarafından “Enerjiyi verimli kullanalım, çevremizi kurtaralım” anlayışı çerçevesinde düzenlenen yarışmada, farklı ölçek ve kategorilerde, 50’nin üzerinde firmanın proje ve ürünleri değerlendirmeye alındı. İSO yetkilileri ve konularında uzman akademisyenlerden oluşan jüri; başvuruları verimlilik ve kazanç, yenilikçilik ve yerlilik ile enerji yönetimine olan yaklaşım gibi kriterlere göre değerlendirdi.

Yaklaşık bir yıldır tüketicilerine sunduğu A++ enerji etiketine sahip bir ürün ailesi ile yarışmaya başvuran LAMP 83; bir bakıma, enerji verimliliği konusuna verdiği önemi ve ürünlerinin ulaştığı verim seviyesini tescil ettirmiş oldu. Aydınlatma sektöründe ülkemizde üretilen ilk A++ seri olan ürün ailesi, sağladığı enerji tasarrufu ve ulaştığı enerji verimliliği seviyesi sayesinde birincilik ödülüne layık görüldü.

EN 874/2012 standardına göre A++ kategorisinde olan ürün ailesi, optik, elektronik, mekanik, ısı yönetimi ve LED ışık kaynağı gibi bileşenlerin tamamında üst düzey teknoloji kullanılarak üretiliyor. A++ ürün ailesinin 120 lümen / Watt’ın üzerine çıkabilen armatür verimi; tüketiciler açısından, bir mekanda kullanılan ürün adedi, yakalanan aydınlık seviyesi ve harcanan enerji anlamında büyük bir fark yaratabiliyor.

A++ ürün ailesi ile, zaten A+ olan bir ürünle bile mukayese edildiğinde bile; aynı sayıda ürün ile daha fazla bir aydınlık seviyesi yakalanabiliyor ya da daha az ürün kullanılarak, aynı aydınlık seviyesine ulaşılabiliyor.

LAMP 83 Satış Grup Müdürü Serhan ACAR, alınan birincilik ödülünü ‘Enerjinin daha verimli şekilde kullanılması, LAMP 83’ün yarım yüzyılı aşan ticari hayatı boyunca hep üzerinde yoğunlaştığı bir konu oldu. Doğru ve yeterli miktarda ışığı, daha az enerji tüketerek verebilen ürünler üretebilmek bizim için her zaman öncelikli bir hedeftir. LED teknolojisini, iyi tasarımlar ve doğru bileşenlerle birlikte kullanarak, enerji verimliliği konusunda çıtayı daha da yükselttik. Yaklaşık bir yıldır seri üretim halinde tüketicilerimize sunduğumuz bir ürün ailesi ile, farklı sektörlerden gelen ürünlerin arasında İSO’dan birincilik ödülü almamız, bizi ayrıca mutlu etti. Bir bakıma, LAMP 83’ün enerji verimliliği konusunda ulaştığı seviye ve yakaladığı başarı, resmi olarak da tescil edilmiş oldu.’ şeklinde yorumladı.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......