Ulusoy Elektrik depreme dayanıklılık sismik testlerini başarı ile geçti.  

Dünya standartlarında üretim yapan Ulusoy Elektrik hava yalıtımlı hücreleri İspanya’nın Virlab Laboratuvarı’nda yapılan depreme dayanıklılık sismik testlerini başarı ile geçti.

ULUSOY ELEKTRİK HÜCRELERİ DEPREME DAYANIKLILIK SİSMİK TESTLERİNİ BAŞARI İLE GEÇTİ

1985 yılından bu yana sektöründeki tüm gelişmeleri takip eden ve yeniliklerin öncüsü olan Ulusoy Elektrik, deprem anında ve sonrasında elekriğin kesintisiz olarak kullanıcılara ulaşabilmesinin öneminin farkında olarak AR-GE çalışmalarını bu yönde derinleştirdi. Bu çalışmaların sonucu olarak da Ulusoy Elektrik’in en çok tercih edilen ürünlerinden birisi olan hava yalıtımlı HMH 36 serisi hücreleri sismik dayanıklılık test onayını aldı.

Dünya’nın en prestijli ve alanında en önemli laboratuvarlarından birisi olan İspanya Virlab Laboratuvarı’nda test edilen hücreler uluslararası standartlarda ; IEC 62271-210 ve IEEE693 standartlarına göre ayrı ayrı test edildi ve sertifikayı almaya hak kazandı.

Son dönemlerde hem ülkemizde hem de uluslararası arenada kamu kurumlarından özel işletmelere kadar birçok kurumun önem verdiği deprem gerçeği hakkında önlemleri alma konusunda Ulusoy Elektrik de üstüne düşen görevi yerine getiriyor. Deprem anında ve sonrasında elektrik enerjisinin kesintisiz devam edebilmesini sağlamak için orta gerilim iletim ve dağıtım hattındaki ekipmanların güvenliğini sağlayan Ulusoy Elektrik almış olduğu bu sertifika ile sektöründe bir adım daha öne geçiyor.

Tüm faaliyetlerini ulusal ve uluslararası kalite standartları çerçevesinde yürüten Ulusoy Elektrik Dünya’nın en iyi kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 9001-2015 ve uluslararası bilinirliğe sahip çevre yönetim sistemi standardı ISO 14001-2015 belgelerinin yeni versiyonunun şartlarını yerine getirerek saygın sertifikalandırma kurumu Bureau Veritas’tan alan sektöründeki ilk firma Türkiye’de de ilk 50 firmadan birisi olmuştur.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......