Evde Güvenliğin Anahtarı, Akım Koruma Rölesi için Farkındalık Hızla Artıyor

Schneider Electric, binalarda kaçak akımlara bağlı kazaların önüne geçmek üzere bir dizi bilinçlendirme ve iletişim çalışmasına imza attı. Kaçak Akım Koruma Rölesi kullanımı için gerçekleştirilen kampanya kapsamında farklı platformlarda konuya dair farkındalık yaratıldı.

Schneider Electric, sektörde fark yaratan çözümleriyle enerji verimliliğinden güvenliğe pek çok alanda tüketicilere destek sunuyor. Şirketin Kaçak Akım Koruma Rölesi çözümü de binalarda kaçak akımların tespit edilmesi ve bu sayede olası kazaların önüne geçilmesi anlamında önemli bir görev üstleniyor.

Evde Güvenliğin Anahtarı, Akım Koruma Rölesi için Farkındalık Hızla Artıyor

Özellikle evlerde göz ardı edilebilen ve başta çocuklar olmak üzere tüm aile fertlerinin hayatını tehlikeye atan kaçak akımlar konusunda Schneider Electric bir farkındalık kampanyasına imza attı. Şirket, Kaçak Akım Koruma Rölesi’nin kullanımı hakkında başlattığı kampanya ile pek çok farklı platformda tüketicilere ulaştı.

Kampanya kapsamında kurulan “Schneider Electric Güvenlik Hattı” ile tüketicilerin evlerinde kaçak akım rölesi olup olmadığını anlayabilmelerine olanak tanınıyor. Tüketiciler binalarındaki sigorta kutusunun fotoğrafını Whatsapp hattı ile Schneider Electric uzmanlarına göndererek bu ürünün evlerinde olup olmadığı hakkında bilgi alabiliyor. Tüketicilerin talebi doğrultusunda en yakın elektrikçi bilgileri de sunuluyor.

Aynı zamanda Schneider Electric, sosyal medya kanalları üzerinden ailelere ulaşmak üzere oyuncu Akasya Aslıtürkmen ile anlaştı. Oyuncunun beğeniyle takip edilen YouTube kanalı Akasya Ana aracılığıyla özellikle yeni anne-baba olan tüketicilere evde bebeklerin güvenliği için kaçak akım rölesi kullanımına dair bilgiler paylaşıldı. Yüksek izlenme oranları yakalayan video’nun izleyicileri arasından çekiliş ile seçilen 5 kişiye Schneider Electric Kaçak Akım Koruma Rölesi hediye edildi.

Bilinçlendirme kampanyasını İstanbul’da bulunan Meydan AVM’ye de taşıyan Schneider Electric, “Adım Adım Güvenlik Oyunu” ile Kaçak Akım Koruma Rölesi ile ilgili bilgileri keyifli ve eğitici bir şekilde tüketicilere sundu. AVM’de yer alan Schneider Electric standını ziyaret eden tüketiciler, yoğun ilgi gören oyun ile kaçak akım nedir, Kaçak Akım Koruma Rölesi neden evlerde gereklidir konularında bilgi sahibi oldular.

Schneider Electric, herkesin bu hayati önem taşıyan konuda bilgi sahibi olması amacıyla, farklı platformlarda yönettiği kampanya ile çalışmalarını sürdürüyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......