Smart Future World Expo 2019 Sona Erdi

Türkiye’nin en kapsamlı Akıllı Teknolojiler ve Dijital Dönüşüm Etkinliği Smart Future World Expo 2019, İstanbul Kongre Merkezi’nde,Kamu, Akademi ve Reel Sektörün uluslararası arenada en başarılı kuruluşlarının yöneticilerini bir araya getirdi.

Türkiye’nin teknolojik dönüşüm ekseninde geleceğini merak eden 7’den 70’e herkes İstanbul Kongre Merkezi’nde 30 – 31 Ekim tarihlerinde bir araya geldi. Açılış Konuşmalarını T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın Şekib Avdagiç’in gerçekleştirdiği etkinlik iki gün boyunca binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Geleceğin teknolojileri Fuaye Alanı, Dijital Dönüşüm Fuar Alanı ve Future Factories Fuar Alanı’nda iki gün boyunca ziyaretçileri karşıladı. Elektrikli araçlardan, robotik kollara; yapay zekalı Chatbotlardan, sanal asistanlara, VR deneyim alanlarına kadar en son teknolojik ürün ve hizmetler teknoloji meraklılarının ilgisine sunuldu. Geleceğin dünyasına bugünden entegre olmak için tüm konuklar yaratıcı deneyim alanlarında teknolojinin yeni dünyasında keşfe çıktılar.

Enerji sektöründeki son gelişmeler, en yeni teknolojik uygulamalar ve Türkiye’nin enerji eksenindeki geleceği üzerine kamu ve reel sektörün lider kurumlarından temsilciler, akademisyenler ile bir araya gelerek Türkiye’nin Enerji Sektörü Vizyon Buluşması Energy Garage 2019‘u gerçekleştirdi.
Konferans kapsamında “Enerji Sektöründe Gelecek Yetkinlik Haritalandırması” , “Soyuttan Somuta Dijitalleşme”, “Enerjide Yeni Nesil Girişimcilik” gibi stratejik konular geleceğin teknolojileri ekseninde konuşuldu.

Gelecekte uygulanacak sanayi üretim çözümleri, IoT, Yapay Zeka, Büyük Veri gibi yeni nesil teknolojilerin sanayinin dönüşümü üzerine etkisi, Dijitalleşen Fabrikalar ve Sanayinin Geleceği üzerine kamu ve reel sektörün lider kurumlarından temsilciler, akademisyenler ile bir araya gelerek Türk Sanayi Sektörünün Vizyon Buluşması Future Factories 2019‘u gerçekleştirdi. Konferans kapsamında “Yapay Zeka İle Sanayi Dönüşümü Nasıl Yapılır”,“Sanayinin Gerçeği ve Yeni Yatırımlar”,“Dijital Fabrikalardan Sonraki Adım”,“KVKK ve Verinin Geleceği” başlıklarında stratejik konular sektörün uzman isimleri tarafından tartışıldı.

Smart Future World Expo 2019 çatısı altında eş zamanlı olarak gerçekleşen TET Ar-Ge Proje Pazarı 8 yarışması kapsamındaTürkiye’nin yaratıcı teknoloji girişimcileri iki gün boyunca projeleri ve fikirlerini jurinin değerlendirmesine sundular. Etkinliğin son günü Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Sayın İsmail Gülle‘nin de katıldığı ödül töreni ile 5 ana kategorinin kazananları açıklandı ve Yeditepe Teknoloji Transfer Ofisi , Odtü Teknokent, Çanakkale Teknoloji Transfer Ofisi, Vestel Ventures, Boğaziçi Ventures, Endeavor Türkiye ve Tr Angels tarafından verilen özel ödüller de sahiplerini buldu.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......