HPKON 2020, 18-21 Kasım’da İzmir’de Düzenlenecek

TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına İzmir ve İstanbul Şubeleri yürütücülüğünde 18-21 Kasım 2020 tarihlerinde 9. kez düzenlenecek olan Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi için Düzenleme ve Yürütme Kurulları toplantılar düzenleyerek hazırlık çalışmalarına başladı.  MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi-İzmir`de gerçekleştirilecek HPKON 2020’de sunulacak bildirilerin gönderim tarihleri belirlenerek afiş ve broşürlerle kamuoyuyla paylaşıldı.

Hedefi, hidrolik ve pnömatik sistemlerinin kullanım ve uygulama alanlarındaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sunulmasını ve tartışılmasını sağlamak, hidrolik ve pnömatik sektörünü oluşturan firmalar, sektörel dernekler, akademisyenler, meslek odaları ve bu alanda görev yapan mühendis ve teknik elemanların ortak platformu olmak, hidrolik ve pnömatik alanındaki eğitim, araştırma ve yasal mevzuat konularında yapılması gerekenleri belirlemek ve var olan gelişmeleri hidrolik ve pnömatik alanında çalışan mühendis ve teknik elemanlar ile paylaşmak olan IX. Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi için hazırlık çalışmaları başladı.

DÜZENLEME KURULU İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

IX. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi hazırlık çalışmaları, Düzenleme Kurulu’nun 5 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildiği toplantı ile başladı.  Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener başkanlığında Şube temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda kongre tarihi, yeri, genel çerçevesi ve yürütme kurulu üyeleri belirlendi. MMO’nun 10 farklı şubesinden Düzenleme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sonucunda kongrenin 18-21 Kasım 2020 tarihlerinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi-İzmir`de yapılmasına karar verildi. HPKON 2020 için belirlenen yürütme kurulu üyeleri, ana çerçevesi çizilen etkinliğin düzenlenmesi amacıyla görevlendirildi.

YÜRÜTME KURULU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

IX. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Yürütme Kurulu, Ocak ve Şubat aylarında toplam iki toplantı gerçekleştirerek etkinlik hazırlıklarına başladı. Çalışmalar sonunda ilk çağrı broşürü ve afiş hazırlanarak kamuoyu ve ilgili kişi ve kurumlarla hem basılı doküman hem de dijital olarak paylaşıldı.

Kongre programının içeriğine ilişkin çalışmasını sürdüren Yürütme Kurulu; panel, yuvarlak masa toplantısı, atölye çalışması, kurs ve konferanslara ilişkin konu başlıklarını belirleyerek görevlendirmelerde bulundu. Ayrıca kongrede sunulacak bildirilerin konuları yayımlanarak bildiri takvimi şu şekilde belirlendi:

10 Mart 2020              Bildiri özetlerinin gönderilmesi
20 Mart 2020              Bildiri özetlerinin değerlendirilmesi ve yazarlara sonucun bildirilmesi
29 Haziran 2020         Bildiri metinlerinin gönderilmesi
11 Eylül 2020              Bildirilerin değerlendirilmesi ve yazarlara sonucun bildirilmesi

Kongre ile ilgili gelişmelere ve güncel bilgilere http://www.hpkon.net adresinden ulaşabilirsiniz.

HPKON 2020 ile eş zamanlı düzenlenecek fuar, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilmektedir. Fuar hakkında (0212) 334 69 00 telefon ve hpkon2020@hf-turkey.com // www.hfturkey.com adreslerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......