ISAF ve IMEX fuarları, 4-7 Mart 2021 tarihlerinde kapılarını açacak.

İçerdiği sektörlerin yurt içindeki alternatifsiz tek etkinliği,Güneydoğu Avrupa’nın en büyük,
Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın ikinci en büyük sektörel buluşması olan ISAF,4-7 Mart 2021 tarihlerinde 24. kez sektörün tüm kesimlerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

ISAF Fuarı’ını düzenleyen Marmara Fuarcılık adına Direktör Yeşim Akgün fuarı ile ilgili şunları söyledi;

Bilindiği üzere, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle, ülkemizde 16 Mart itibarı ile fuarların açılmaması yönünde bakanlık kararı yayınlanmıştı ve 16 Mart itibarı ile başlayan bu süreç 1 Eylül’de sona eriyordu ve 1 Eylül itibarı ile fuarlar açılmaya başlıyordu. 

Her ne kadar bu resmi duyuru ile fuarların 1 Eylül sonrasında düzenlenmesi ile birlikte 8-11 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştireceğimiz ISAF Fuarı’nın ve IMEX Fuarı’nın düzenlenmesine izin veriliyor olsa da;fuarların esas amacı olan katılımcı ve ziyaretçileri buluşturma ve tüm kesimleri bir araya getirme açısından gerekli şartların henüz oluşmadığı konusunda tespitlerimiz kesinleştiğinden ve

esas olarak pandemi döneminin henüz beklenen düşük sayılara ulaşmaması nedeniyle tüm katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin sağlığı göz önüne alınarak fuarlarımızın tarihinin değiştirilmesine karar verilmiştir.

ISAF Fuarı’nın ve IMEX Fuarı’nın yeni tarihi 4-7 Mart 2021 olacak şekilde değiştirilmiştir.

Uluslararası ölçekte, sektör temsilcileri tarafından en çok bilinen global sektör fuarlarının önde gelenlerinden biri olan ISAF, düzenlendiği ilk günden bugüne kadar her yıl ciddi oranlarda büyüme göstererek gelişmiş ve bugün 20.000 m2’nin üzerinde büyüklüğe ulaşmıştır.

2012 yılında gerçekleşen yeni projelendirme ile bugünkü yapısı oluşturulan ISAF, yine;

ISAF Security – 24. Uluslararası Güvenlik Sistemleri, Hizmetleri ve Ekipmanları Fuarı

ISAF Fire&Rescue – 24.Uluslararası Yangın, Acil Durum, Arama-Kurtarma Fuarı

ISAF Cyber Security – 9. Uluslararası Siber Güvenlik, Bilgi ve Ağ Güvenliği Fuarı

ISAF Smart Life – 9. Uluslararası Akıllı Yaşam ve Akıllı Binalar Fuarı

ISAF Safety&Health – 9. Uluslararası İş Güvenliği ve İş Sağlığı Fuarı

olmak üzere 5 fuarı ve ana sektörü kapsayacaktır.

Birbiri ile direkt bağlantılı olan ve birbirinden ayrı düşünülemeyecek bu 5 ana sektörü kapsayan ISAF, bu özelliği ile gerek katılımcı gerekse de ziyaretçi çeşitliliği açısından her geçen yıl daha da zenginleşmekte ve büyümektedir. Katılımcı sayısı, alan büyüklüğü ve ziyaretçi sayısında her yıl önemli artışlar yaşayan ISAF, 2019 organizasyonunda 18.320 ziyaretçiyi ağırlamıştır. ISAF katılımcıları, %95 üzerinde direkt ilgili ve profesyonel kesimden oluşan ziyaretçi kalitesi nedeniyle fuar esnasında ve fuar sonrasında son derece olumlu geri dönüşler bildirmişlerdir.

24. kez düzenlenecek olan ISAF’ta her yıl olduğu gibi bu yıl da öncelikli hedef mevcut ziyaretçi kalitesini korumak ve zenginleştirmek olacaktır. Daha fazla yurtdışı ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesi için yurtdışına yönelik yapılan çalışmalar, çok daha genişletilerek ve derinleştirilerek ISAF’ın daha fazla uluslararası ziyaretçisi olması sağlanacaktır. Bunun yanı sıra, sektöre yeni giren herkesin, ISAF ile ilgili olup da düzenli ziyaret etmeyen her kesimden, tüm kurumlardan ve kurumsal firmalardan da daha fazla ziyaretinin fuarı takip etmesi için daha yoğun çalışmalar yapılacaktır.

İlk düzenlenmeye başlandığı 1999 yılından bugüne büyüme gösteren ISAF, 2012 yılından itibaren gerçekleştirilen yeniden yapılanma ile sektörün tüm kesimlerini fuar kapsamına dahil edilecek şekilde planlanmıştır.  Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde ISAF, içerdiği alanlardaki tüm paydaşların eksiksiz olarak bir araya geldiği yurtiçindeki en büyük güç haline de gelmiştir.

2021 yılı içinde gerçekleşecek fuar ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde ISAF kapsamındaki yeni bir düzenleme yapılmıştır. Bu düzenleme ile, ISAF IT Security adıyla düzenlenen fuar ISAF Cyber Security olarak değişiklik gösterirken, ISAF Smart Home Fuarı da ISAF Smart Life Fuarı adıyla gerçekleşecektir. Değişen ve gelişen teknolojilerin daha doğru şekilde temsil edilmesi amacıyla yapılan bu değişikliklerin ISAF’ın “teknoloji fuarları” genel özelliğini devam ettirecek ve sektörlere çok olumlu katkılar yapacak bir değişim olacaktır.

ISAF, bugün sektördeki yeri gözetilerek planlanmakta ve organize edilmektedir. Sektöre yön veren etkinlik olduğunun bilinciyle, ISAF için yapılan çalışmalar her yıl daha geniş kapsamlı ve detaylar gözetilerek gerçekleşmektedir. Planlamaların tamamı ISAF’ın sektöre yön veren, sektörü geliştiren ve büyüten özelliklerini arttırmaya yöneliktir.

Sektöre yön veren, geliştiren, büyüten ve sektör içindeki kalitenin artmasını sağlayan, sektördeki ticaret hacminin büyük bir kısmının gerçekleştiği ISAF’ta tüm sektör temsilcilerini aramızda görmek bizleri de mutlu edecektir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......