Aksa Elektrik’ten yeni iş modeli

Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri’ni, Aksa Elektrik güneş enerjisi ile aydınlatacak

Türkiye’nin enerji devi ve Kazancı Holding iştiraklerinden biri olan Aksa Elektrik, Fenerbahçe Spor Kulübü’yle yaptığı anlaşma kapsamında kulübün Topuk Yaylası’nda bulunan 2.500 m2’lik tesisine, güneş enerji sistemi kurarak yeni bir iş modeline daha imza attı.

Türkiye’nin önde gelen iki markası olan Fenerbahçe ve Aksa Elektrik arasında imzalanan anlaşma kapsamında kulüp, Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası’na kurulacak olan güneş enerji sistemini, herhangi bir finansman ihtiyacı duymadan ve mevcut enerji maliyetlerinin üstüne çıkmadan anahtar teslim proje ile sahip olacak ve Aksa Elektrik’ten elektrik tedarik edecek.

Kazancı Holding’in iştiraklerinden biri olan ve Türkiye’nin dokuz ilinde yaklaşık 2.1 milyon aboneye elektrik tedarik hizmeti sunmanın yanı sıra Türkiye genelinde serbest elektrik piyasasında sahip olduğu geniş müşteri portföyüyle dikkat çeken Aksa Elektrik, yeni bir iş modeline daha imza atarak müşterilerine güneş enerjisi sistemi kurulum hizmeti vermeye başladı. Yeni iş modeli kapsamında Aksa Elektrik’in ilk müşterisi ise Fenerbahçe Spor Kulübü oldu. Enerji maliyetlerini düşürmek ve temiz enerji kullanmak isteyen kurumlar artık finansmanının Aksa Elektrik tarafından sağlandığı bu yeni iş modeliyle mevcut enerji maliyetlerinin üstünde ek bir bedel ödemeden bu hizmetten anahtar teslim projelerle kolayca yararlanabilecek.

Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Hakan Uzun, Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu’nun katıldığı imza töreniyle duyurulan anlaşma kapsamında kulüp, Fenerbahçe Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdürülebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi sistemleri kullanacak. Aksa Elektrik tarafından Fenerbahçe Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası’na kurulacak olan güneş enerji sistemleri sayesinde kulüp, hiçbir ek bedel ödemeden hem enerji tasarrufu sağlayacak hem de Aksa Elektrik’ten enerji tedarikini karşılayacak.

İmza töreninde güneş enerjisi sistemleriyle sunulan iş modeli hakkında bilgi veren Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, “Enerji sektöründe her zaman ilklere imza atan bir şirket olarak, Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe’yle gerçekleştirdiğimiz anlaşmayla yeni bir iş modelini daha hayata geçirdik. Türkiye’nin bu iki büyük markasının anlaşma kapsamında birbirine değer katacağı aşikâr. Bu iş modeli sayesinde ticarethaneler, işletmeler, sanayi sektörü, kısacası elektrik tüketimi yüksek olan kuruluşlar mevcut enerji maliyetlerinin üzerine çıkmadan, anahtar teslim olarak güneş enerji sistemine sahip oluyor ve enerji maliyetlerini düşürüyor. Fenerbahçe ile ilk adımını attığımız bu iş modelinin ülkemize yeşil enerjiye yapılan yatırımlarla birlikte değer katacağını düşünüyoruz. Geliştirdiğimiz bu iş modelini yaygınlaştırmayı, daha fazla kuruluşun yeşil ve temiz enerji kaynağına hiçbir ek maliyete girmeden sahip olmasını istiyoruz” dedi.

Bakım, onarım gibi hizmetlerin de sözleşme süresince tamamen Aksa Elektrik’e ait olduğunu belirten Kirazlı, bu iş modeliyle enerji maliyetleri yüksek olan işletmelerin ciddi oranda tasarruf sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

Fenerbahçe ile gerçekleştirilen anlaşmanın yeni bir iş modelinin ilk adımı olduğunu belirten Aksa Elektrik Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Hakan Uzun ise, “Bugün, Türk sporunun güzide kulüplerinden Fenerbahçe ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma, uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projenin ilk adımı. İki markanın sinerjisinin de etkisiyle bu iş modelini daha yaygın hale getirmeyi hedefliyoruz. Fenerbahçe’ye ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sertaç Komsuoğlu: Bu sistem Fenerbahçe için çok karlı ve kendi maliyetlerini aşağıya çekebilecek bir model yaratacak

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, Aksa Elektrik ile hayata geçirilecek sistemin Fenerbahçe için çok kârlı ve kendi maliyetlerini aşağıya çekebilecek bir model yaratacağına vurgu yaptı.

Sertaç Komsuoğlu, “Çevrecilik, Fenerbahçe için çok önemli çünkü Fenerbahçe camia olarak ülkesini çok seviyor, doğayı çok seviyor. Bu nedenle bu alanda her türlü yatırıma mutlu bir şekilde imza atıyor. Kazancı Holding iştiraklerinden Aksa Elektrik, bu anlaşmamız kapsamında Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sport Topuk Yaylası Tesisleri’nde yeni iş modeliyle güneş enerji sistemi kuracak.Bu modelle kulübümüz, herhangi bir finansman ihtiyacı olmadan tamamen Aksa Elektrik tarafından enerji maliyetlerinin üstüne çıkmadan elektrik tedarik edecek ve 5 yıl gibi bir süre sonra güneş panelleri bize devredilecek. Biz burada hem elektrik tasarrufu sağlayacağız hem de Aksa Elektrik’ten enerji tedarikimizi bu dönemde karşılayacağız. Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sport Topuk Yaylası Tesisleri çevreci ve Türkiye’nin en önemli spor otellerinden, spor tatil köylerinden bir tanesi. Topuk Yaylası Tesislerimizde kendi kamp dönemlerimizi yaşıyoruz. Burada bu anlamda çok önemli katkılar sağlıyoruz. Fenerbahçe olarak biliyorsunuz birkaç gün önce bir duyuru yapmıştık; Fenerium’ları bütün kulüplerimize açmış ve o takımların formalarını satacağımızı söylemiştik. Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sport Topuk Yaylası Tesisleri’nin de bu tarz bir görevi yıllardır yaptığını söylemekte fayda görüyorum. Türkiye Ampute Milli Takımı, Türkiye’nin çok sayıda futbol, basketbol ve voleybol takımları tesisimizden faydalanıyor, tesislerimiz Türk sporuna destek sağlıyor. Bundan böyle Aksa Elektrik ile yapacağımız sistemle Fenerbahçe için çok kârlı, kendi maliyetlerini aşağıya çekebilecek bir model yarattığımızı düşünüyorum. Bu iş modelini bize kazandırdıkları için Kazancı Holding’e ve Aksa Elektrik’e özellikle teşekkür ediyorum. Kazancı Holding, bilindiği üzere Türk sporuna çok büyük katkıları olan bir marka. Biz, camiamızın gücünü bilerek söylüyoruz ki, Kazancı Holding / Aksa Elektrik iş birliği çok önemli katma değer yaratacak, marka değerini yükseltme anlamında çok önemli destek sağlayacak. Ben sözlerimi noktalarken bu projenin gelişmesinde ilk günden bu yana destek veren başta Sevgili Cemil Kazancı olmak üzere Aksa Ailesi’ne, bizden de bu projeye destek veren tüm yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bunun arkası da gelecektir. Bu vesileyle bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan ise konuşmasında, “Aksa Elektrik ile gerçekleştirilen iş birliğinin ilerde daha büyük adımların atılması noktasında bir başlangıç olmasına vurgu yaparak, “Öncelikle büyük Fenerbahçe ailesine katılan Aksa Elektrik’e ve Kazancı Holding’e hoş geldiniz demek istiyorum. Atılan bu adımın hepimize uğur getirmesini temenni ediyorum. Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sport Topuk Yaylası Tesislerimize attığımız bu adım diliyoruz ki ileride atılacak daha büyük adımların başlangıcı olacak. İş birliğimizin her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum ve bu anlaşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlısı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......