Enerjisa Enerji LED Aydınlatma Projesi

Ankara Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi, Enerjisa Enerji ile Yürüttüğü LED Aydınlatma Projesi Sayesinde Enerjisini Daha Verimli Kullanıyor

Enerjisa Enerji, Enerji Performans Sözleşmesi Modeli ile müşteri çözümlerini kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör ile buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Ankara Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi ile 4 yıllık LED aydınlatma dönüşüm projesi gerçekleştirildi. Bu proje ile 345 konutun yıllık ihtiyacı kadar elektrik enerjisi tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Enerji verimliliği kapsamında müşterilerinin ihtiyaçlarına özel projeler geliştiren Enerjisa Enerji, Enerji Performans Sözleşmesi Modeli ile müşteri çözümlerini kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör şirketleri ile buluşturacak yeni projesinde bu kez Ankara Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi ile bir araya geldi. Bu çerçevede, 2.700 adet eski tip armatürün yeni LED Armatürler ile değiştirilmesi için Enerjisa Enerji ve Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi arasında 4 yıllık anlaşma imzalandı. Bu proje ile 345 konutun yıllık ihtiyacı kadar elektrik enerjisi tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

İmzalanan ve hayata geçirilen Enerji Performans Sözleşmesi Modeli Projesi ile yatırımın tamamı Enerjisa Enerji tarafından yapılmıştır. Bu iş modeli sayesinde Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi hiçbir ek maliyet ödemeyecek.

Çevre dostu, yüksek performanslı ve düşük maliyetli proje

Enerji Performans Sözleşmesi Modeli Projesi, çevre dostu olmasıyla dikkat çekiyor. Proje ile sağlanan elektrik tüketimi tasarrufu sayesinde daha az karbon salınımı sağlanıyor. Ayrıca yüksek verimlilikteki yeni armatürlerle daha iyi performans ve konfor elde ediliyor. Bu şekilde 55.000 saate kadar uzun ömürlü ve dayanıklı aydınlatma, düşük bakım maliyetleri ve yatırım maliyetine ilişkin yükün hafifletilmesi avantajlarına sahip olunuyor.

Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi 2020 yılında %10.7 Elektrik Enerjisi Tasarrufu Yapacak.

Enerjisa Enerji Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk proje ile ilgili, ”Enerji sektöründeki müşteri ihtiyaçları ve beklentileri diğer sektörlerde de olduğu gibi hızlı ve kapsamlı bir değişim içerisinde. Bu kapsamda, ülkemizin ve sektörümüzün öncelikli konularından biri olan enerji tasarrufu alanında değer yaratan projemizi, 2017-2023 Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile uyumlu olarak geliştirdik. Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi ile bu yıl yaptığımız anlaşma çerçevesinde, hastane binası ve otoparklardaki 2.700 adet eski tip armatür, yeni LED armatürler ile değiştirildi. Bu sayede, yıllık 665.000 kWh yani 345 konutun toplam yıllık elektrik tüketimine denk gelecek şekilde, %10.7 daha az elektrik tüketimi sağlanacak ve yaklaşık 361.000 kg CO2 salınımını engellenmiş olacak. Enerjisa Enerji olarak bu projeyle, yapılan enerji verimliliği iyileştirmelerinin işletmeye kazandıracağı tasarrufları garanti ediyoruz. Söz konusu modelde kullanılan ekipman, yatırım sonunda ilgili hastaneye bırakılacak ve ekipmanın ekonomik ömrü sözleşme süresinden daha uzun olduğu için, hastane yeni yatırım yapmadan ekipmanı kullanmaya devam edecek. Böylelikle, anlaşma süresi dolduktan sonra da, verimlilik elde etmeye devam edecek” dedi.

Ufuk Üniversitesi’nden İş Birliği Mesajı

Ufuk Üniversitesi Balgat Kampüsünde gerçekleştirilen Led Aydınlatma Projesi İmza Töreni’nde konuşan Ufuk Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Op. Dr. Orhan Girgin, yaşamın her alanında enerjinin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, söz konusu anlaşmayla iyi bir iş birliği sağlandığını kaydetti.

Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcaner ise Enerjisa Enerji ile yapılan anlaşma çerçevesinde daha önce kullanılan aydınlatma sisteminin oluşturduğu sarfiyata dikkat çekerek, sağlanacak olan enerji tasarrufu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Tezcaner, iyi bir aydınlatmanın özellikle bir hastanede, gerek sağlık sunumu alan hastaların morallerinin yükseltilmesinde gerekse çalışanların motivasyonunun artırılmasındaki önemine işaret etti. Prof. Dr. Tezcaner,konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Söz konusu çalışmanın kısa bir sürede ve iyi bir iş birliğiyle, profesyonel olarak gerçekleştirilmiş olması bizim için sevinç kaynağıdır. Enerjisa Enerji’nin çalışmakta olan bir hastanede yapılabilecek en düzgün çalışmayı yapmıştır.”

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......