Murat Akgül, “Enerjinin verimli kullanılması, enerjinin doğru ölçülmesi ile başlar”

Murat Akgül, “Enerjinin verimli kullanılması, enerjinin doğru ölçülmesi ile başlar”

Dünyamızın sınırlı enerji kaynakları her geçen gün tükenirken firmalar enerji tasarruflu ürünlere yatırımlarını hızlandırıyor. Enerjinin verimli kullanılmasının, enerjinin doğru ölçülmesi ile başladığını belirten Sigma Elektrik Genel Müdürü Murat Akgül, “Enerji verimliliği dünyamızın geleceğinin yanı sıra ülkelerin ve şirketlerin ekonomik güçleri adına son derece önemli. Enerji verimliliği, enerjide dışa bağımlı ülkeler için cari denge, firmalar için de yeni yatırım planları için son derece kritik bir değere dönüşüyor” dedi.

Yerli üretimi ile Türkiye’nin alçak gerilim sektörüne yön veren markası Sigma Elektrik’in Genel Müdürü Murat Akgül, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası özelinde açıklamalarda bulunarak, Sigma’nın enerji verimliliğine olan katkılarına değindi. Akgül, “Enerji verimliliği ülkelerin döviz girdisi, dünyanın geleceği ve firmaların yatırımı açısından son derece değerli. Sigma olarak, ürünlerimizle oldukça tasarruf sağlamaya yönelik ürünler üreterek, dünyanın geleceğine, firmaların yatırımlarına ve ülkemizin dışa olan bağımlılığının azaltılmasına katkıda bulunuyoruz.”

Enerji tasarrufu yeni yatırımlar için kaynak oluyor

“Enerjinin verimli kullanılması, enerjinin doğru ölçülmesi ile başlar” diyen Akgül, “Sigma Elektrik olarak enerji analizörü, güç ölçer, voltmetre, ampermetre, multimetre, reaktif güç kontrol rölesi ürünlerimiz ile enerjinin verimli tüketilmesine destek oluyoruz. Güçlü Ar-Ge ve uzun yıllara dayanan tecrübemizle ürettiğimiz reaktif güç kontrol röleleri ile enerjinin verimli kullanılmasının yanı sıra enerji kalitesi konularına da yenilikçi çözümler sunuyoruz. Sigma elektrik reaktif güç kontrol röleleri ile yüzden fazla enerji parametresini ölçerek elektrik sisteminin her türlü kompanzasyon ihtiyacına çözüm sağlıyoruz.  Enerji Analizörleri ve Sigma Elektrik Güç Ölçerler ile yüzde 0,2 hassasiyetle elektrik enerjisinin temel parametrelerini analiz edilerek kullanıcıya sunuyoruz. Böylece işletmeler, enerjide tasarruf adına yatırım yapacakları alanları daha net bir şekilde görebiliyor. Tasarruftan elde ettikleri ekonomik değeri, yeni yatırım alanları için kaynak olarak değerlendirme fırsatı veriyoruz” dedi.   

Ev ekonomisine de katkı sunuyor

Akgül, sözlerini şöyle tamamladı: “Fabrikalardan işletmelere, enerji dağıtım şirketlerinden evlere kadar oldukça geniş alanda sunduğumuz ürünlerle enerji verimliliğinin genele yayılmasına da katkı sağlıyoruz. Böylece ülke ekonomisinin yanı sıra ev ekonomisine de katkı sağlıyor, verimli enerji tüketiminin şirket ve ülke boyutundan bireysel kullanıma inmesine yardımcı oluyoruz. Bu bilincin daha geniş alana yayılması için Ar-Ge’de enerji verimli ürünlere her geçen gün daha fazla yatırım yapıyoruz.”    

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......