EPDK, Yeni Düzenlemeler Yapmaya Hazırlanıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Organize Toptan Elektrik Piyasalarında Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul ve Esaslar’da değişiklik yapmayı planlıyor.

EPDK, Organize Toptan Elektrik Piyasalarında Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul ve Esaslar’da değişiklik yapmak için hazırlamış olduğu taslağı kamuoyunun görüşüne sundu.

İlgiler, taslak ile görüşlerini 28 Kasım 2019 Perşembe gününe kadar EPDK’ya iletebilir.

Hazırlanan taslakta yapılan değişikliklere bakıldığında, değişiklerin Organize Toptan Elektrik Piyasalarında Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul ve Esaslar’ın Elektrik ve Doğal Gaz piyasalarını kapsayacak şekilde yapılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda EPDK, taslakta yer alan elektrik ile ilgili ifadeleri Enerji Piyasası olarak değiştirerek Doğal Gaz Piyasası’nı da dahil ediyor.

Taslakta dikkat çeken bir diğer husus ise EPİAŞ, Şeffaflık Platformu’nda daha fazla veri paylaşılmayacağının sinyalini veren bir ifade kullanıyor.  

Konuyla ilgili EPDK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Organize Toptan Elektrik Piyasalarında Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Taslak, 28/10/2019 tarihine kadar kamuoyu görüşüne açılmıştır. İlgililerin değişiklik taslakları hakkındaki görüş ve önerilerini, gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesini teminen Görüş Bildirim Formunu kullanarak (MS Word) formatında epdotsp@epdk.org.tr e-posta adresine göndermeleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”İlgili taslağı indirmek için tıklayınız.Görüş Bildirim Formu’na ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......