Ali Ekber Çakar: Hpkon kollektif bir çalışmanın uyumlu birlikteliği ile organize ediliyor

Odamız; meslek alanına giren konularda üyelerinin gelişimi amacıyla çeşitli konularda eğitim, bilgilendirme toplantısı, seminer, sempozyum, kurultay ve kongre düzenlemektedir. Bu etkinliklerin bir kısmı şubelerin kendi gerçekleştirdiği yerel çalışmalar iken bir kısmı ise şubelerin yürütücülüğünde merkezi etkinlikler şeklinde organize edilmektedir.

MESLEKİ ORGANİZASYONLAR, ÇALIŞMALARIMIZ ARASINDA ÖNEMLİ YER TUTUYOR

Bu iki yıllık dönemde onbir tane etkinliğin düzenlenmesi için çalışmalar yapılmış ve bunlardan yedi tanesi Odamız adına Şubelerin yürütücülüğünde gerçekleştirilirken, dört tanesinin ise organizasyonu Kasım 2017’den itibaren düzenlenmek üzere devam etmektedir.

Asansör Sempozyumu ve Sergisi ile 13. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Teskon+Sodex Fuarı İzmir’de, Öğrenci Üye Kurultayı ile IX. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Ankara’da, VII. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi Mersin’de, VIII. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi Denizli’de, IV. Enerji Verimliliği Kongresi ise Kocaeli’de Kasım ayına kadar gerçekleştirilen etkinlikler olmuştur. Kasım ayından itibaren ise Kaynak Teknolojisi X. Ulusal Kongre ve Sergisi Ankara’da, XI. Endüstri İşletme Mühendisliği Kurultayı İstanbul’da, VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi İzmir’de, IX. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi’nin ise Adana’da düzenlenmesi için çalışmaları devam etmektedir. Sanayi Kongresi ise TMMOB adına Odamız yürütücülüğünde organize edilen bir etkinliğimizdir.

Bütün bu çalışmalar, mesleğimizin gelişimi için üyelerimiz tarafından önerilen ve düzenleme kurulları, yürütme kurulları, danışmanlar kurulu, yazarlar, konuşmacılar, etkinlik sekretaryası tarafından çok geniş bir uzman katkısıyla gerçekleştirilen etkinlikler olma özelliği taşımaktadır. Ülkemizin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen bu etkinliklerin gerçekleşmesine katkı koyan, emek veren herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

HPKON SEKTÖRDE ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILIYOR

22-25 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul ve İzmir Şubelerimizin yürütücülüğünde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi – İzmir’de düzenlenecek Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi için hazırlık çalışmaları son aşamaya gelmiştir.

HPKON 2017, kolektif bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan sektörün en önemli platformlarından birisidir. HPKON 2017; 19 düzenleme kurulu üyesi, 21 yürütme kurulu üyesi, 179 danışmanlar kurulu üyesi, 72 yazar, 27 kurs ve atölye çalışması için eğitmen, 26 yuvarlak masa-panel-konferans katılımcısı ve 3 kişilik kongre sekretaryası olmak üzere toplamda 325 kişinin katkısının yanı sıra fuar katılımcısı firma yetkilileri ve fuar organizasyon firması Hannover Fairs Turkey çalışanlarının emeği ile gerçekleştirilecektir. Bütün bu sayıları katılımcılarıyla birlikte ele aldığımızda sektör için HPKON 2017’nin önemini bir kez daha anlıyoruz.

KONGRE TASLAK PROGAMI YAYIMLANDI

Taslak programı yayımlanmış ve fuar alanı, katılımcı firmalarla şekillenmiş olan HPKON 2017 için delege, atölye çalışması ve kurslara katılımcı kayıtları alınmaya başlanmıştır.

Kongre açılış konferansında Emin Çapa ve Mustafa Sönmez katılımcılarla buluşurken, 17 oturumda 45 bildiri, 5 yuvarlak masa toplantısı, 1 panel, 5 kurs, 15 atölye çalışmasının yanı sıra sosyal etkinlikler programda yer almaktadır. Kongre ile birlikte düzenlenen fuarda, bugün itibariyle sektörde ürün ve hizmet üreten 35 firma yer almaktadır.

Programına ve detaylı bilgilerine bültenimizden ve web sayfamızdan ulaşabileceğiniz VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi’ne tüm üyelerimizi ve sektör bileşenlerini davet ediyoruz.

 

 

 

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......