Dayanıklı uzaktan sensör başlıklı yüksek çözünürlüklü pirometreler

Fluke Process Instruments 315 °C’ye kadar ortam sıcaklığına dayanıklı olan uzaktan algılayıcı başlıklı modelleriyle Endurance pirometre serisini genişletiyor.Uzaktan başlık seçeneği 3.200 °C’ye kadar ölçülen sıcaklıklar için çeşitli tek renkli ve oranlı pirometreler için mevcut.

Bu tasarım sınırlı alanlarda yapılan uygulamalar, ısı kaynağı yakınında ve çetin ortamlarda montaj için ideal. Algılayıcı başlıklar ayrıca elektromanyetik enterferansa karşı iyileştirilmiş bağışıklık sunuyor.

Bu başlıklar 22 metreye kadar bir mesafede fiberoptik kablo ile sağlam bir IP65 elektronik sistem kutusuna bağlanıyor. Çeşitli orta ve yüksek sıcaklık modelleri 250 °C’den 3.200 °C’ye kadar bir ölçüm aralığını kapsıyor. Tek renkli ve oranlı pirometre sürümü 1 µm veya 1,6 µm spektral tepkiye sahip. Oranlı kızılötesi termometreler kirli veya buharlı atmosferlerde kısmen belirsiz nesnelerin ve ölçüm noktasında tam olarak konumlanmayan küçük veya hareketli nesnelerin, özellikle teller, çubuklar, erimiş cam veya metal akıntılarının doğru ölçümüne olanak sağlıyor.

Başlıca uygulama alanları arasında birincil ve ikincil metal imalatı, birincil cam imalatı ve lazerle kaynak yapımı yer alıyor. 0,1 °C ölçüm çözünürlüğüne sahip olan Endurance pirometreler ayrıca yarı iletken sektörünün gerekliliklerini karşılıyor. Farklı montaj mesafeleri için çeşitli lens seçenekleri mevcut. Sensörler Ethernet üzerinden Güç (PoE) veya 24 VDC güç kaynağıyla çalışıyor. Sensörler izole analog G/Ç, LAN/Ethernet, Profinet ve RS-485 ara yüzlerine sahip. Bilgisayar tabanlı Endurance sistemi ve görüntüleme yazılımı konfigürasyonu ve uygulamayı kolaylaştırıyor. Dahili bir internet sunucusu izlenebilirlik, sürece ilişkin sorunların giderilmesi ve uzaktan görüntüleme için geçmiş verilerin arşivlenmesine olanak sağlıyor. Tüm Endurance serisi pirometreler için sınıfının en iyisi olan dört yıllık bir garanti veriliyor.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......