10.Yılında EIF 300 milyon TL’lik büyük bir iş birliğine imza attı…

Büyüyen Türkiye ve büyüyen ekonomi hamlesi içerisinde büyük önem taşıyan enerji, hem kongre hem fuar hem de B2B etkinliklerinin bir arada gerçekleştirildiği uluslararası tek platform olan EIF, sektörün bilirkişilerini bir araya getirdi. Sektörün devlerini bir araya getiren Kongre, bu yıl 10. kez Ankara’nın ev sahipliğinde enerjinin sorunlarını ve çözümlerini tüm yönleriyle ele aldı. Kongrede açılış konuşması yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı Fatih Dönmez, yerli üretim, yerli teknoloji ve yerli işgücü başlıkları ile kongreye damgasını vurdu. Ankara’da dünyanın önde gelen enerji sektörü karar alıcılarını, uzmanlarını, özel sektör temsilcilerini bir araya getiren EIF’te bu yıl yerli yabancı 210 katılımcı firma stant açarken 35 oturum, 175 konuşmacı sektörün geleceğini değerlendirdi. EIF 10. yılında 13 bin 200 delege ile 300 milyon TL’lik büyük bir iş birliğine imza attı…

Türkiye enerji alanında kendi üretimini gerçekleştiren ve bunu ihraç eden bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Yerli üretim teşviki ve nükleer enerji yatırımları ile Türkiye enerji alanında kendi kendine yetebilen ülke konumuna geliyor.

YERLİ ÜRETİM, YERLİ TEKNOLOJİ, YERLİ İŞ GÜCÜ

Devlet ve özel sektör iş birliği ile ortak büyüme söyleminin karşılık bulduğunu, katılım gösteren birçok Türk firması geliştirdikleri inovatif ürünlerle ispatladı. 10. yılında da Ankara’da Türkiye’nin enerji atılımına destek olan EIF, yoğun katılım ve başarılı iş birliği görüşmelerinin ardından kapılarını 2018’de tekrar açmak üzere kapattı. Dünya’da ve Türkiye’de enerjinin geleceği, yenilenebilir enerji türlerinin önemi ve kullanımı, doğal gaz gibi enerji kaynaklarının durumu başta olmak üzere birçok önemli konu hakkında konuşmaların yapıldığı fuara yoğun ilgi ve katılım vardı. 15 bin metrekarelik alanda 210 katılımcı firma ile toplamda 35 oturum gerçekleştirildi.

Kongre gündeminde yer alan yenilenebilir enerji EIF’in 10. yılında en çok tartışılan konu oldu. Yerli ve yenilenebilir kaynakların harekete geçirilerek verimliliğini arttırmak amacı ile önemlerin alınması için kamu ve özel sektör iş birliği gündeme geldi. Devlet ve özel sektör mesajlarının yanı sıra EIF’in Onur Konuğu Nobel Barış Ödüllü ilk Yemenli Arap Kadın Tevekkül Karman “Temiz Enerji Gelecektir” söylemi ile enerji sektörüne barış çağrısında bulundu.  Karman, daha iyi bir yaşam için doğaya zarar verenlerin her daim karşısında olacağına vurgu yaptı.

Global Enerji Derneği Başkanı Çiğdem Dilek EIF kapanış konuşmasında: “EIF her sene olduğu gibi bu sene de dikkat çekici konuları ile Türkiye’nin enerji sektörüne yeni bir ivme kazandırdı. Son zamanlarda Türkiye’de yerli enerji üretmenin öneminin vurgulandığı kongrede yeni iş birliklerine olanak sağlamaktan ve farkındalık oluşturmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” Dedi.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......