Siemens ENIPE 2018’de enerji verimli ürün ve çözümlerini sergiledi

Son üç yılda 700’e yakın enerji verimliliği projesi ile 180 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlayan Siemens Türkiye, 11-14 Ocak 2018 tarihlerinde düzenlenen ENIPE 2018 Enerji Verimli Sanayi ve Ürünler Fuarı’nda enerji verimliliği pazarına yön veren ileri teknolojiye sahip dijital ürün ve çözümleri ile yer aldı.

Enerji Verimliliği Derneği ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi tarafından, 11-14 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen ENIPE 2018 Enerji Verimli Sanayi ve Ürünler Fuarı’da Siemens Türkiye, maksimum enerji ve maliyet tasarrufu sağlayan ürünlerini ve çözümlerini katılımcılarla paylaştı. “Enerjide Verimlilikten Tasarrufa 360” temasıyla gerçekleştirilen ENIPE 2018’de Siemens Enerji Verimliliği Koordinatörü Hakan Olcay, fuarı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine Siemens’in enerji verimli ürün ve çözümlerini anlatarak şirketin yüksek teknolojiye sahip dijital dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

162 yıldır Türkiye’de elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalizasyon konularına odaklanarak topluma ve ekonomiye fayda sağlamak için hizmet veren Siemens Türkiye, son üç yılda 700’e yakın enerji verimliliği projesi gerçekleştirdi. Bu projelerde 180 milyon TL’lik toplam enerji tasarrufu sağlandı. Bu tasarruf miktarı, 700 bin ton daha az karbondioksit emisyonu ve 210 bin ağaç dikimine eşdeğer katkı anlamına geliyor. 

Siemens’ten potansiyeli ortaya çıkaran danışmanlık hizmetleri

Siemens Enerji Verimliliği Ekibi, işletmelerin tüketim kaynaklarını detaylı bir şekilde analiz ederek tüm potansiyel enerji tasarrufu projelerinin sağlayacağı faydayı ortaya koyuyor. Etüt çalışmasının ardından, hayata geçirilen projelerin enerji tüketimlerini otomasyon ve yazılım çözümleriyle ölçüyor, izliyor ve uygulama kurulumunu yönetiyor. Siemens’in sistem tasarımı, kurulumu, devreye alma ve bakım konularındaki uzmanlığı, enerji verimliliği çözümlerinin hayata geçirilmesi sırasındaki problemleri ortadan kaldırarak yatırımların toplam sahip olma maliyetini azaltıyor.

Siemens Enerji Yönetim Sistemleri ile verileri gerçek zamanlı izleme fırsatı

Sahadaki verileri gerçek zamanlı ve doğru bir şekilde ölçmek ve izlemek, sorunlu alanları tespit ederek hızlı geri ödeme fırsatlarını ortaya koymak anlamına geliyor. Siemens’in enerji yönetim sistemleri, düşük maliyetli çözümler kullanılarak enerji harcamalarını yüzde 10’a varan oranlarda azaltabiliyor. Siemens, ENIPE 2018’de Sentron enerji ölçüm cihazlarının enerji verimliliğine etkisini demo setler ve örnek simülasyonlar ile sergiledi.

Siemens Değişken Hız Sürücüleri ile yüzde 70’e varan enerji verimliliği tasarrufu

Doğru şekilde tasarlanmış değişken hız sürücü sistemleri, uygulamaya bağlı olarak, enerji tüketimini yüzde 20 ila 70 oranında azaltabiliyor. Siemens Değişken Hız Sürücüleri, enerji yönetimi sistemlerine kolayca entegre edilebilen, değişken tarifeye göre dinamik yük yönetimi ile güç talebinin azaltılmasına yardımcı olarak önemli ekonomik fayda sağlayabilen, ileri teknolojiye sahip özellikleri ile ENIPE 2018’de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Bina Otomasyonu ile bina yüklerinin daha kolay ve enerji verimli kontrolü

Bina işletmecileri, tesislerinde HVAC, yangın, güvenlik ve aydınlatma gibi farklı sistemler arasında daha fazla etkileşim talep ediyor. Bu talepleri başarılı bir şekilde karşılayan Siemens bina otomasyonu kullanımıyla yüzde 30’a varan enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra sistemlerin birbirleri ile etkileşimi sayesinde birçok fayda elde edilebiliyor.

Proses Otomasyonu ile kaynak verimliliği

Bir tesisteki potansiyel enerji verimliliğinin yüzde 80’e varan oranda otomasyon sistemleri ile gerçekleşebileceğini vurgulayan Siemens, gerçekleştirdiği otomasyon uygulamaları ile sektörde farkını ortaya koyuyor.

Kararlı ve güvenilir enerji kaynağı: Siestorage

Enerji üretiminin yeterli olmadığı bölgelerde ya da elektrik fiyatlarının yüksek olduğu zamanlarda sürekli ve sürdürülebilir bir güç kaynağı sağlamaya olanak tanıyan, modüler bir sabit enerji depolama sistemi Siestorage, ENIPE 2018’de yerini aldı. Lityum-ion pil teknolojisine dayalı bir teknoloji olan Siestorage modüler tasarımı sayesinde 100 kW’tan 20MW’a kadar enerjiyi depolayabiliyor.

Eco-Power ile sağlık sektöründe yüzde 30’a varan enerji tasarrufu

Siemens Healthineers’ın sağlık sektörüne yönelik çözümleri de ENIPE 2018’de paylaşıldı. Siemens Healthineers Laboratuvar Diagnostiğinde İş Akışı Danışmanlığı, çözümleri ve işletmelere özel otomasyon sistemleri ile mevcut kaynakların katma değerli işlerde kullanılmasına olanak sağlıyor. Tıbbi Görüntüleme Çözümleri – MR’ın Eco-power teknolojisi sayesinde yüzde 30’a varan enerji tasarrufu elde edebileceği belirtiliyor. ENIPE 2018 ziyaretçileri, Siemens Healthineers Tıbbi Görüntüleme Çözümleri’nin buharlaşma kaybının önlenmesi ile sıfır Helyum tüketimi, ısı dönüşüm verimliliğinin sağlanması, MR çekim sürelerinin kısaltılması ve işlem tekrarının önlenmesi gibi çeşitli enerji verimliliğine katkı sağlayan özelliklerini inceleme fırsatı buldular.

Siemens hakkında: Siemens AG (Berlin ve Münih), 170 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir.  Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır.30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens’in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.comadresini ziyaret edebilirsiniz.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......