11. İstanbulLight Fuarı’nda, Sokak Aydınlatmalarındaki LED Dönüşümü Masaya Yatırılıyor

UBM, AGİD ve ATMK stratejik ortaklığı ile düzenlenen 11. IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Forumu, kritik bir dönüm noktasında olan aydınlatma sektörüne ışık tutacak.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’nda, 7,5 milyon sokak lambasının %30’unun 2023 yılına dek değişmesi öngörülüyor. Türkiye’yi dünyanın lider üreticileri arasına taşıma potansiyeline sahip olan bu stratejik dönüşüm planı, uzman isimlerle birlikte 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan IstanbulLight’ta masaya yatırılacak.

Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı Kapsamında, 2,25 Milyon Sokak Aydınlatması Değiştirilecek, 180 Milyon Dolar Verimlilik Sağlayan bir Sektör Yaratılacak..

Dünyanın öncü fuar organizatörü UBM tarafından Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) ve Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) stratejik ortaklığı ile düzenlenen 11. IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi 19-22 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşiyor. Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu,  Afrika, Doğu Avrupa,  Balkanlar, BDT Ülkelerinden 8000’i aşkın sektör profesyonelini ağırlamaya hazırlanan IstanbulLight Fuarı 250’nin üzerinde firmanın en yeni ürün ve teknolojilerine ev sahipliği yapıyor.

Bu sene IstanbulLight Fuar’ı kapsamında düzenlenecek olan IstanbulLight Forumu, uzman isimler ve aydınlatma sektörünün en çarpıcı konularını ele alacak. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı (2017-2023) kapsamında, tüm sokak aydınlatmalarında enerji verimliliğinin gözetilmesi ve bu doğrultuda gerçekleştirilecek LED dönüşümü, bu sene aydınlatma sektörüne şekil verecek en önemli gündem maddesini oluşturuyor. Dönüşümün; kamu, akademi, finans, Ar-Ge, üretim, tasarım, satış gibi her ayağının konuşulacağı IstanbulLight Forumu, sokak aydınlatmalarındaki değişimin yol haritasının çizilmesine olanak sunacak.


UBM EMEA IstanbulLight Marka Direktörü Mehmet Dükkancı, “11. IstanbulLight Fuarı’nın temel hedeflerinden biri sektörümüzü uluslararası çapta güçlü bir konuma taşımak için gerekli bilgi, deneyim ve network paylaşım alanını yaratmaktır. Bu anlamda, fuar kapsamında düzenlediğimiz IstanbulLight Forumu, stratejik bir role sahip. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile birlikte aydınlatma sektörü hem endüstrinin hem de ülkemizin gelişimi için sıra dışı bir önem kazandı. Dolayısıyla bu yıl IstanbulLight Forumu çok daha kritik bir görev ve misyon üstleniyor. Bu bilinçle forum gündemimizin temel konularından biri sokak aydınlatmalarındaki dönüşüm olacak, tüm taraflarıyla bu konuyu masaya yatırarak büyüme odaklı bu dönüşüme zemin hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

AGİD Başkanı Fahir Gök, “Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın almış olduğu kararlar çerçevesinde, aydınlatma sektörü küresel bir güç olma potansiyeline sahip. 2023 yılına dek ülkemizdeki 7,5 milyon sokak aydınlatmasının %30’u verimli, yenilikçi LED ışık kaynaklı armatürler ile değiştirilecek. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) modelinin kullanılacağı bu dönüşüm için Türkiye’deki yerli üreticiler yüksek bir potansiyele sahip. Gerekli altyapılarımız mevcut, teknoloji ve teknik birikim anlamında da teşvik ve yatırımla istenilen düzeye kolaylıkla ve hızla gelmek mümkün. Kamudan akademiye, finanstan Ar-Ge’ye, üretim teknolojilerinden tasarıma pek çok alanda dönüşüm anlamına gelen bu plan tamamlandığında Türkiye aydınlatma sektörü de artık üretimini yurt dışı pazarlara sunabilen, dünya lideri bir ülke konumuna ulaşabilir. Ölçek ekonomisi ile baktığımızda bu büyüklükte bir üretim yaratmak demek, dünya devleri ile aynı sahneye çıkmak anlamına geliyor. Dolayısıyla aydınlatma sektörü kendini yeniden yaratma ve Türkiye’ye yeni bir çehre kazandırma şansını elinde tutuyor.  IstanbulLight Fuarı ve Forumu’nda bu dönüşüme rehberlik etmek üzere konunun uzmanlarıyla bir araya geleceğiz ve bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmenin yollarını konuşacağız” dedi.

UBM, AGİD ve ATMK stratejik ortaklığı ile düzenlenen 11. IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Forumu, kritik bir dönüm noktasında olan aydınlatma sektörüne ışık tutacak.

ATMK Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil, “Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında sokak aydınlatmalarındaki dönüşüm aynı zamanda Akıllı Şehir yolculuğuna da hizmet edecek entegre bir güce sahip. Bu gücü kullanmak üzere T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayesinde büyük bir yapısal dönüşüm hedefleniyor. Bir yandan da can ve mal güvenliği yönü ile çok önemli bir kamu hizmeti olan sokak aydınlatmalarında gerekli aydınlatma kriterlerinin maliyet-etkin çözümlerle sağlanması amaçlı bir dizi yasal ve yapısal çalışmalar gerçekleştirilmekte. Bu kapsamda biz sektör temsilcilerine düşen görev ise en yenilikçi ve en doğru şekilde bu dönüşüme hazırlanarak Türkiye’ye her anlamda fayda sunacak bu planı hayata geçirmek. Bu konuda yol haritamızı netleştirmek için IstanbulLight Fuarı ve Forumu’nda gerek yurt dışından gerek yurt içinden uzmanlar ve fikir önderleriyle özel bir platform yaratacağız” açıklamasını yaptı.

UBM hakkında

UBM, 20’den fazla ülkede 3750’nin üzerinde çalışanı ile yılda ortalama 400 etkinlik düzenleyen dünyanın en büyük etkinlik organizatörlerinden biridir. UBM bünyesinde yer alan UBM EMEA İstanbul, Avrasya ve Türkiye pazarlarının uluslararası fuarlarını 30 yıldan uzun bir süreye dayanan bilgi birikimi ve UBM’in global tecrübesiyle düzenlemektedir. UBM EMEA İstanbul’un pazara liderlik eden etkinlikleri şunlardır: Alleather İstanbul Deri Fuarı, CBME Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, CPhI İstanbul İlaç Bileşenleri Fuarı, Expomaritt Denizcilik Sektörü̈ Fuarı, Fi İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı, Growtech Eurasia Sera Tarım Teknolojileri Fuarı, ISSA Interclean İstanbul Endüstriyel Temizlik Fuarı, Intertraffic İstanbul Trafik Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, İstanbul Kids Fashion Bebek ve Çocuk Moda Fuarı, IstanbulLight Aydınlatma Fuarı, Tissue World İstanbul Temizlik Kâğıdı Endüstrisi Fuarı.

www.ubmistanbul.com

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......