Danfoss’tan start-up’lara destek

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, ABD merkezli start-up şirketi Nelumbo’nun azınlık hisselerini satın aldı.

Nelumbo, ısı eşanjörü performansını ve korozyon direncini artıran, benzeri olmayan bir yüzey işleme teknolojisi geliştiriyor.

Danfoss; ABD – California merkezli bir start-up şirketi olan Nelumbo’nun azınlık hisselerini satın aldı. Nelumbo’ya yaptığı son yatırımla Danfoss, çözüm ve hizmet portföyüne önemli yeni teknolojiler eklemeye devam ediyor.

Danfoss Soğutma Bölümü Başkanı Jürgen Fischer, “Nelumbo ile ortaklığımız, yeni ve yenilikçi teknolojiye yatırım yapma ve daima daha iyi bir gelecek planlama tutkumuzu açıkça ortaya koymaktadır. Bu çok umut vaat eden bir şirket. Nelumbo’nun ısı eşanjörleri ve genişleyen HVAC (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme) pazarı konusunda sahip olduğu potansiyel bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Danfoss Soğutma Isı Eşanjörleri Bölümü Başkan Yardımcısı Lars Rasmussen, “Attığımız bu adımla, HVAC pazarında müşterilerin artan üstün performans ve güvenilirlik taleplerine, bu yöndeki tasarımlarımızla cevap verebileceğiz.” dedi.

Nelumbo CEO’su ve kurucularından olan Liam Berryman ise; “Nelumbo ve Danfoss, günümüzde ısı eşanjörlerinden kaynaklanan temel sorunların üstesinden geliyor. Birlikte müşterilere benzersiz fonksiyonlar sunabilir ve bu ürünlerin çıtasını önemli ölçüde yükseltebiliriz. Ortaklığımızın HVAC pazarında kalıcı bir etki yarattığını görmekten büyük heyecan duyuyorum.” dedi.

Bu yatırım Danfoss’a, hızlı büyüyen ısı eşanjörü ürünleri pazarında ilk hamle avantajı ve güçlü bir farklılaşma sağlayacak.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......