Schneider Electric, İklim Hareketine Öncülük Etmek için 5 Önemli Çözüm Yolunu Paylaşıyor

İklim değişikliği mücadelede vakit kaybetmenin hayati riskler taşıdığını vurgulayan Schneider Electric, uzun yıllardır liderlik ettiği bu alanda çözüm yaratacak 5 temel konuyu açıkladı.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, iklim değişikliği ile mücadelede kullandığı araçlar, yarattığı strateji ve iş birlikleri ile uluslararası çapta öncü bir role sahip. Devletler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) ile açıklanan acil eylem planı kapsamında şirket, bu konudaki çözüm önerilerini açıkladı.

Bu konuda kurumları hızla aksiyona geçmeye davet eden Schneider Electric; “IPCC muhtemelen şimdiye dek açıklanmış en vahim ve acil önlem gerektiren araştırma sonuçlarını yayınladı: Global sıcaklıkta 1,5C artış, daha önce düşünülenden çok daha kritik bir noktada olduğumuzu gösteriyor. Bunun gerçekleşme tarihi de 2030 yılı olarak açıklandı ki bu şimdiye dek hesaplanan en yakın tarih. Paris Accord’un 2C hedefinin yeterli olduğu günler çok gerilerde kaldı. Artık harekete geçmek gerekiyor ve IPCC, en kötü sonuçlara engel olmak için sadece 10 yılımız olduğunu söylüyor. BlackRock’tan Norway Pension Fund’a kadar pek çok kuruluşun Çevre, Toplum ve Yönetim (ESG) riski yönetimini güçlü bir şirket olmanın bir kanıtı olarak gördüğü günümüzde bu konuda çalışmak şirketlerin temel sorumlulukları arasına giriyor. Schneider Electric olarak biz de bu senaryoyu tersine hızla çevirebileceğimize inanıyoruz. Bunun için çok sayıda araca ve çözüme sahibiz ve bunları iş dünyasıyla paylaşarak değişime öncülük etmeye hazırız” şeklinde açıklama yaptı.

İklim hareketine öncülük etmek ve hem paydaşlar hem de yatırımcılar adına doğru olanı yapmak üzere Schneider Electric, kurumları 5 temel konuda harekete geçmeye davet ediyor:

1.Bilim tabanlı veya karbon açısından nötr bir hedef belirlemek; Kurumsal enerji azaltımı ve emisyon hedeflerini, IPCC raporu tarafından belirlenen 1,5C seviyesi ile uyumlu hale getirin. Bilim Tabanlı Hedefler Girişimi (SBTI) şirketlerin kendi seviyelerini temel alarak hedefler belirlemelerine yardımcı olur.

2.İklim risklerini değerlendirin; Şirketler için düşük karbonlu ekonomi ve politikalara geçiş ve iklim değişikliğinden kaynaklanan fiziksel risklerin artışı (örneğin, deniz seviyesinin yükselmesi, doğal afetler, vb.) ile ilgili riskler olacaktır. Şirketler, uluslar ve topluluklar iklim değişikliğine tepki verdikçe, düşük karbonlu teknolojileri benimseme, daha çevreci ürün ve hizmetler sunma ve emisyonları azaltma yönünde baskılar olacaktır. Farklı zaman dilimlerinde risklerin nerede olabileceğini daha iyi anlamak için şirket içi risk yönetimi ekipleri ve sürdürülebilirlik danışmanlarıyla çalışın.

3.Şirketinizin iklim esnekliğini kontrol edin; İklim değişikliği şirket stratejilerini nasıl etkileyecek? Yeni pazarlar ve ürünler geliştirmek gerekecek mi? Tedarik zincirleri ekonomi ve hava durumundaki değişikliklere dayanıklı mı? Bir şirketin 1.5C daha sıcak bir dünyada esnekliğini değerlendirmeye yardımcı olacak önemli sorular vardır. Genel olarak senaryo analizi denilen ve şirketleri test eden bu çalışmalar, daha hızlı ve iklim açısından esnek bir stratejik plan yapmaya yardımcı olur.

4.Temiz teknoloji fırsatları arayın; Rüzgar, güneş, biyoyakıt, pil depolama ve birçok teknoloji, şirketlerin enerji tedariklerini temizlemelerine ve aynı zamanda finansal dönüşlerini optimum hale getirmelerine olanak tanıyan benzersiz değer teklifleri ve yenilikçi mali yapıları destekler. Yenilenebilir enerji ile ilgili efsaneleri sona erdiren ve yenilenebilir enerjinin şirketlere çevresel sürdürülebilirlik ve finansal hedeflerini tutturmalarında nasıl yardımcı olduğunu anlatan kaynakları okuyun. Enerji verimliliğini unutmayın…

5.Tedarik zincirini de dahil edin; Birçok şirket için emisyonların çoğu, tedarik zincirindeki dolaylı faaliyetlerden kaynaklanmaktadır. Şirketler, Bilim Temelli Hedefler (Science Based Targets) benimseme, düşük karbonlu teknolojilere geçiş ve iklim hazırlığının ifşasına destek olarak karbondan arınmalarına yardımcı olmak için tedarik zincirleriyle birlikte çalışmalıdır.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......