Mitsubishi Electric EMO Fuarı’nda akıllı otomasyon çözümleri ve yeni nesil CNC teknolojileri ile dikkat çekti

EMO 2019’da Mitsubishi Electric’in İleri Teknolojileri Konuşuldu

İleri teknoloji ürünleriyle dikkat çeken Mitsubishi Electric, bu yıl 16-21 Eylül tarihleri arasında Hannover’de gerçekleştirilen EMO Fuarı’nda akıllı ve dijital otomasyon çözümleri ile esnek ve verimli üretim imkanı tanıyan yeni nesil CNC ürünlerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu. Metal işleme sektöründe dünyanın önde gelen ticaret organizasyonu olan fuarda ziyaretçilerini ağırlayan Mitsubishi Electric, en yeni CNC kontrolörlerinden durum izleme sistemlerine, robotlardan evrensel makine tezgahı arayüzlerine kadar birçok ürünü canlı demolar eşliğinde tanıttı.

“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleriyle öne çıkan Mitsubishi Electric, Almanya’nın Hannover şehrinde 16-21 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen EMO Fuarı’na katıldı. 9. salonda D40 numaralı standında ürünlerini sergileyen Mitsubishi Electric, akıllı otomasyon çözümlerinin yanı sıra üretimde yüksek verim sağlayan yeni nesil CNC teknolojilerini fuar katılımcıları ile buluşturdu.

Direk Robot Kontrolü ile rekabet gücü artıyor

Dünyanın ilk CNC üreticilerinden biri olan Mitsubishi Electric’in EMO Fuarı kapsamında sergilediği Direkt Robot Kontrolü (DRC) özelliğine sahip M8 Serisi CNC kontrol cihazları, esnek ve hızlı üretime imkan tanıyor. Makine operatörlerinin robotları hızlı bir şekilde programlayarak kullanabilmesinin yolunu açan geniş dokunmatik M80 ve M800 modellerindeki DRC özelliği, robot programlama uzmanlığına gerek duyulmadan robotların CNC panelinden yönlendirebilmesini sağlıyor.

Daha kısa süreli ve tekrara dayalı üretim faaliyetlerinde robotların kullanılması hem üreticilere hem de CNC tezgah operatörlerine avantaj sağlıyor. Daha esnek ve yüksek hızlı üretimler sayesinde ise hem rekabet gücü hem de karlılığın artırılmasının yolu açılıyor. Mitsubishi Electric’in maliyet avantajı sağlayan robot kontrollü CNC uygulamaları, ayrı bir robot kontrol ünitesine gerek duyulmadan süreçlerin yönetilmesine destek oluyor. Robotların yükleme ve boşaltma işlemlerinin yanı sıra parçalarının işaretlenmesi gibi ikincil faaliyetler için kolay entegrasyon olanağı sunan bu sistemde, CNC kontrol cihazı ile robot arasında kurulan yüksek hızlı Ethernet bağlantısıyla hızlı ve uygun bir Plug & Play entegrasyonuna da imkan tanınıyor.

Akıllı uygulamaların maliyetini azaltan kestirimci bakım çözümleri

Fuarda, dünya teknoloji devi Mitsubishi Electric hem kurucusu hem de önde gelen üyesi olduğu e-F@ctory Alliance’ın üyelerinden Lenord + Bauer ile birlikte makine tezgahlarına özel olarak geliştirdiği ileri durum izleme sistemini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Mitsubishi Electric’in makine tezgahlarına özel çözümlerinden bir diğeri olan kestirimci bakım faaliyetlerinin verimliliğini artırmak için yapay zeka (AI) destekli geliştirilen sistem de fuardaki stantta yerini aldı. Söz konusu sistem IBM Watson bünyesindeki AI platformunu kullanan bulut tabanlı çözüm olma özelliğine de sahip. Düşük maliyet ve yüksek verim vadeden bu iki sistem aynı zamanda uygulama sürecinin güçlendirilmesine ve üretimdeki plansız duruş süresinin önlenmesine yardım ediyor.

Akıllı kodlayıcılarla birlikte kontrol cihazları dahilindeki doğrudan iletişim arayüzünü kullanan durum izleme sistemi, doğru durum bilgilerine kolay erişim olanağı sunuyor. AI destekli kestirimci bakım faaliyetlerinin verimliliğini artıran sistem ise operasyonel verileri analiz ederek bakım programlarını fiili kullanım ve yıpranma özelliklerine uygun hale getiriyor. Bu sistem robotların yanı sıra makine tezgahları gibi diğer ekipmanlarla entegre şekilde kullanılabilmesiyle de dikkat çekiyor.

Makine tezgahları için kolay IT bağlantısı

Mitsubishi Electric, EMO Fuarı kapsamında 50‘den fazla makine tezgahı üreticisiyle birlikte Umati (evrensel makine tezgahı arayüzü) demosuyla ortak bir canlı gösteri yaparak üretimde dijitalleşmenin nasıl gerçekleştiğini gözler önüne serdi. Makine tezgahlarının etkin bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayan Umati uygulaması, yüksek verim potansiyeliyle fuarda dikkat çekti.

Makinelerin ve cihazların tek bir dil aracılığıyla etkin bir şekilde iletişim kurmasına yardımcı olan Umati uygulaması, sanayide dijitalleşme açısından kilit araçlardan biri olarak görülüyor. Mitsubishi Electric CNC’leri de Umati makine ağ teknolojisini destekliyor.

Mitsubishi Electric Corporation Hakkında

Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 95 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi “Eco Changes” (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2019’da sona eren mali yılda 4,519.9 milyar yen* (40.7 milyar dolar) konsolide grup satışı gerçekleştirdi. Ayrıntılı bilgi için; www.MitsubishiElectric.com

* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2019’da ilan ettiği 1 USD = 111 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında

“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleri ile öne çıkan Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, CNC mekatronik sistemler, asansör ve yürüyen merdiven sistemleri ile görsel veri sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda. Ayrıntılı bilgi için; tr.mitsubishielectric.com

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Hakkında

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gıda, paketleme, metal ve PVC işleme makineleri gibi çeşitli alanlarda Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. “Sanayi 4.0” olarak da adlandırılan yeni endüstri evresine e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptiyle yanıt veriyor. Ayrıntılı bilgi için; tr3a.mitsubishielectric.com

Mitsubishi Electric Türkiye Sosyal Medya Hesapları

linkedin.com/company/mitsubishi-electric-turkey

facebook.com/MitsubishiElectricTurkeyA.S/

twitter.com/MitsubishiE_TR

instagram.com/mitsubishielectricturkey/

plus.google.com/+MitsubishiElectricTurkey?hl=tr

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......