SolarVizyon 25 Ekim 2019 tarihinde İzmir Hilton Otel’de gerçekleşecek.

Dünya tarihinde ilk defa 2019 yılında 120 GW’dan daha büyük kapasitede güneş enerjisi santrali kurulumu bekleniyor. 2023 yılı sonunda global kapasite 1 TW olabilir. Buna paralel olarak birçok farklı konuda benzer bir d-evrim gözlenmekte. Dünyadaki toplam 2 milyon olan elektrikli araba sayısının 2040 yılında 266 milyon adet olması bekleniyor. Sadece birkaç yıl önce 900 USD/kWh olan elektrik depolama maliyetinin en geç 2023 senesinde 100 USD/kWh seviyesine düşmesi mümkün.

Kendi elektriğini kendi üreten evler, fabrikalar, alışveriş merkezleri tüm dünyaya yayılmaya başladı.Blockchain ve çatı üstü GES uygulamaları ile bireyler ve kurumlar birbirlerinden elektrik alma şansına sahip olacaklar. Dünyanın en büyük teknoloji firmaları küresel iklim değişikliğine karşı ve temiz enerji teknolojilerinin ucuzlaması ve yayılmasına destek vermek için bir araya geliyor. Arama motoru olarak bildiğiniz Google, 2 GW+ üstü yatırımla dünyanın en büyük temiz enerji yatırımcısı oluyor.

Tüm bu değişikliklerin ivmelenerek artmasını bekliyoruz. İşte tam bu noktada bu ekosistemi anlamaya ve anlatmaya çalışan yeni bir etkinlik zincirini periyodik olarak SolarVizyon başlığı ile İzmir’de gerçekleştirmeye başladık.

Bu sene SolarVizyon 25 Ekim 2019 tarihinde İzmir Hilton Otel’de gerçekleşecek.

https://www.solarbaba.com.tr/solarvizyon/

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......