İlk NSF sertifikalı HMI (insan makine arayüz) terminali ve yeni hijyenik servo motorlar kirlenme riskini azaltıyor.

Rockwell Automation Yeni Hijyenik Donanımlarıyla Gıda Güvenliğini ve İlaç Kalitesini Artırıyor

İlk NSF sertifikalı HMI (insan makine arayüz) terminali ve yeni hijyenik servo motorlar kirlenme riskini azaltıyor.

Gıda ve ilaç üreticileri Rockwell Automation’ın yeni hijyenik endüstriyel donanımlarını kullanarak ürünlerinin bütünlüğünü daha iyi koruyabiliyor. Yeni Allen-Bradley Kinetix VPH hijyenik servo motolar ve yeni paslanmaz çelik Allen-Bradley PanelView Plus 7 grafik terminali üretimdeki kirlenme riskini azaltıyor ve mevzuatlara uyumu kolaylaştırıyor.

Paslanmaz çelik PanelView terminal ‘sıçrama’ veya kirlenme bölgesinde bir makine üzerinde kullanılabilir. Bu ürün kalitesini korumaya ve temizleme süreçlerini sadeleştirmeye yardımcı olurken, engelleri ortadan kaldırarak HMI’a ileterek operatörlerin üretimi daha iyi izleyebilmesini sağlar.

Rockwell Automation İşletme Müdürü Dan Henneberry konuya ilişkin açıklamasında şunları söylüyor: “Gıda ve içecek üretiminde ürün çeşitliliğine olan talep, HMI’ların sürece yakın bir alanda konumlanması gereken, daha küçük ve esnek makinelere ihtiyaç doğuruyor. PanelView Plus 7 terminalimizin paslanmaz çelik versiyonu kirlenme ve temizleme süreçlerine karşı direnç göstererek bunu mümkün kılıyor.”

Ürün, sektörün Ulusal Sanitasyon Derneği (NSF) tarafından sertifikalanan ilk genel kullanım amaçlı HMI terminali. Yüksek basınca ve yüksek ısıdaki kimyasal yıkamaya karşı IP69K düzeyinde giriş korumasına sahip. Ayrıca ayırt edici mavi renkte gıda saflığında silikon contası kullanarak üretimdeki işçilerin herhangi bir zarar gördüğünü ve değiştirilmesi gerektiğini farketmelerini sağlar.

Yeni Kinetix VPH hijyenik servo motorlar hem makine güvenilirliğini artırıyor ve hem de katı hijyen standartlarını sağlayarak müşteri güvenliğini sağlıyor. Kusursuz paslanmaz çelik haznesi ve pürüzsüz yüzeyiyle hijyenik tasarımı yıkamalara direnci artırıyor ve kirlenme riskini azaltıyor.

Rockwell Automation ürün müdürü Wendy Du konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Bazı servo motorlar temizleme ve sanitasyon birimlerinde kullanılmaya başladıktan sadece haftalar sonra bozulabiliyor. Buna alternatif olarak motorlar temizleme sürecinde kaplanarak korunabiliyor fakat bu da temizleme sürecini uzatıyor ve kirlenme riskini artırıyor. Yeni hijyenik servo motorlarımız temizleme ve sanitasyonu daha kolay ve daha verimli hale getirerek makine arıza süresini azaltıyor, toplam ekipman verimliliğini artırıyor.”

Servo motorlar her bir EHEDG için ve 3-A sanitasyon standartlarına tasarlanıyor, IP69K düzeyinde korumalı ve NSF sertifikalı. Allen-Bradley Kinetix 5500 ve 5700 servo sürücü platformuyla sorunsuz entegre olabiliyor, tek kablo teknolojisi kullanarak makine hızını ve kesinliğini optimize ediyor. Gıda ve ilaç üretimindeki farklı uygulama ihtiyaçlarını karşılayabilecek farklı ölçü ve seçenekleri de mevcut.

Rockwell Automation hakkında

Rockwell Automation, Inc. (NYSE:ROK), endüstriyel otomasyona kendisini adamış dünyanın en büyük şirketidir ve müşterilerini daha üretken, dünyayı daha sürdürülebilir hale getirir. Genel merkezi Milwaukee, Wisconsin’de bulunan Rockwell Automation 80’den fazla ülkede yaklaşık 23.000 çalışanıyla müşterilerine hizmet vermektedir.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......