Yenilenebilir Enerji İle Sıcak Bir Çözüm

Yaptığı çalışmalar ile yatırım dünyasında adından söz ettiren Türkiye, Avrupa ve ABD’de faaliyet gösteren global şirketleri yöneten Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerjinin önemine dikkat çekiyor.

Orta Asya’nın en büyük güneş enerjisi santralini işleme sokmuş bir yatırımcı olan Taylan Karamanlı, G7’nin dünyadaki enerji sömürüsü arttıkça, G7 dışında kalan ülkelerin bu eşitsizliği değiştirmek adına daha çok fosil kullandığını belirtiyor. Fosil kullanımının artmasının sonucunda çok fazla sorunu beraberinde getireceğini söyleyen Karamanlı, fosil yakıtları elinde tutan ülkelere karşı söz sahibi olmak, güçlenmek isteyen devletlerin de yenilenebilir enerjiyi tercih etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Uzun zamandan beri dünyanın enerji ihtiyacının fosil yakıtlar ile karşılandığını belirten Karamanlı, kaynakların tükendiğini ve birçok ülkenin artık yenilenebilir enerjili teknolojiyi kullanmaya başlayacağını ifade ediyor.

İş dünyasında birçok önemli şirket ile iş birliği yapan Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerjinin insan sağlığı ve düşük maliyet açısından tercih sebebi olduğuna değiniyor. Petrol ve kömür gibi yenilenemez enerji kaynaklarının doğa ve insan sağlığına verdiği zarardan dolayı uzun yıllar sürdürülemeyeceğinin altını çizen Karamanlı, sınırlı olan kaynakların korunması için en doğru tercihin ise yenilenebilir enerji kaynaklarıyla işletilen sistemlere geçişle mümkün olabileceğini belirtiyor.

Bu bağlamlarda iş dünyasının büyük yatırımcısı Taylan Karamanlı, gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir dünyaya kavuşması için uzun yıllardır Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörünün alt yapısını oluşturduklarının bilgisini paylaşıyor.

Taylan Karamanlı

Taylan Karamanli was born in 1968 in Istanbul, Turkey. He studied business management, specializing in marketing at Boğaziçi University. He managed multinational companies operating in the USA, Turkey and Europe. In 2011, he moved to Nur-Sultan, Kazakhstan and founded the company to build solar parks in Kazakhstan and across Central Asia. During the development of the solar power plant in Kazakhstan, he structured VTK Global in Switzerland to reach out to different projects all over the world. Mr. Karamanli is frequently invited as a guest speaker to events organized by governments and international banks.

“We wish to be a company delivering products and solutions just like we would be providing for our very own family. We strongly believe that when we work with passion, we will bring joy, health and prosperity our business”.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......