Schneider Electric ilk örnek sürdürülebilir restoranı için McDonalds’la iş birliği yapıyor

*McDonald’s Avustralya’nın 1000’inci restoranı, aynı zamanda Avustralya’daki ilk örnek sürdürülebilir restoran

*McDonald’s yeni restoranının optimum enerji verimliliğiyle çalışması ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılması için Schneider Electric ile iş birliği gerçekleştirdi

*Restoran, McDonald’s markasının gelecekteki sürdürülebilirlik hedeflerine ilham verecek

McDonald’s, enerji yönetimi ve otomasyon alanında dünya genelinde uzmanlığa sahip Schneider Electric ile iş birliği yaparak Avustralya’daki 1000’inci restoranında entegre bir enerji kullanımı ve kontrol sistemi geliştirdi. Sürdürülebilirlik yönünde atılmış önemli bir adım olarak ilham veren bu proje ile verimlilik optimize edilirken enerji tüketimi de azaltılacak.

Melbourne’un Melton South bölgesinde açılan 1000’inci restoran McDonald’s markasının Avustralya’daki ilk örnek sürdürülebilir restoranı olacak. Bu restoran şirketin çevre üzerindeki etkisini azaltma çabaları kapsamında tarihi bir adım olarak sürdürülebilirlik inovasyonlarını test etmek, değerlendirmek ve uygulamak amacıyla kullanılacak. Mikro şebeke, iklimlendirme, soğutma ve aydınlatma da dahil olmak üzere restoranın tüm enerji sistemleri Schneider Electric’in entegre EcoStruxure for Retail sistemi tarafından yönetilecek. Sensörler gün ışığını ve doluluk durumunu izleyecek, enerji tasarrufu için otomatik aydınlatma ve iklimlendirme komutları uygulanacak. Güneşli bir günde sensörler yemek alanındaki ışıkları otomatik olarak kısacak, iklimlendirme restorandaki müşteri sayısına göre ayarlanacak. Sistem gerçek zamanlı güncellemeler de sağlayacak: İklimlendirme, aydınlatma ve soğutma sistemlerindeki normal dışı durumlar, mobil uygulamada alarm oluşturacak ve derhal düzeltilecek.

Lokasyondaki güneş enerjisi sistemi her yıl yaklaşık 42.000 kWh enerji üretecek, böylece enerjinin tamamı yenilenebilir kaynaklardan sağlanmış olacak. Yeni restoran ayrıca Happy Meal oyuncak geri dönüşümü, Uber Eats ve Door Dash üzerinden karbon nötr McDelivery, Avustralya’nın ilk geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış PlayPlace ünitesi ve elektrikli araç şarj istasyonları gibi çeşitli sürdürülebilirlik özelliklerine de sahip olacak. 1000’inci restorana enerji sağlamak için kullanılan tüm Schneider Electric ürünleri, Green Premium sertifikasına ve çevre üzerindeki etkiyi azaltacak şekilde yapılandırılmış kullanım döngüsü yönetim sürecine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Schneider Electric Pasifik Başkanı Gareth O’Reilly iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: “McDonald’s ile geleceğe yön veren bu önemli projede iş birliği yapmak, bizi gururlandırıyor. Sürdürülebilirlik, yaptığımız işin temelinde var. Global uzmanlığımız ve deneyimimizi, McDonald’s Avustralya’nın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla kullanıyoruz.”

McDonald’s Avustralya Ulusal Kalkınma Direktörü Diana Grosmann ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu özel restoran, inovasyon merkezi olarak önümüzdeki yıllarda her yeni McDonald’s restoranında, ticari açıdan uygulanabilir sürdürülebilirlik çözümlerinin tasarlanması ve kurulmasında önemli bir rol oynayacak. 1000’inci restoranımızın açılışı McDonald’s için önemli bir gelişme. Faaliyet gösterdiğimiz alanda, olumlu bir fark yaratmak adına yeni ve inovatif yollar bulmaya devam ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Yeni restoranımızın hızla öğrenmemize ve başarılı inovasyon denemelerini yaygınlaştırmamıza yardımcı olmasını umuyoruz. Böylece çevre üzerindeki etkimizi azaltacak uygulama, ekipman ve ürünler geliştirmeye devam edebiliriz.”

Schneider Electric Hakkında


Schneider Electric’in amacı, herkesi sahip olduğumuz enerji ve kaynakları en iyi şekilde kullanmaya teşvik ederek tüm toplum için gelişim ve sürdürülebilirlik arasında bir köprü kurmaktır. Biz buna Life Is On diyoruz.

Misyonumuz, Sürdürülebilirlik ve Verimlilik konusunda dijital iş ortağınız olmaktır.

Yaşam döngüsünün tamamı boyunca evler, binalar, veri merkezleri, şebekeler ve endüstriler için dünyanın önde gelen işlem ve enerji teknolojileri entegrasyonları, ürünleri uç noktadan buluta bağlama, denetleme, yazılımlar ve hizmetler aracılığıyla, entegre şirket yönetimi sağlayarak dijital dönüşümü destekliyoruz.

Küresel şirketler arasında en yerel olan şirketiz. Anlamlı Bir Amaç ve Kapsayıcı ve Güçlü Değerlerimiz etrafında kenetlenmiş iş ortaklığı ekosistemimizin ve açık standartlarımızın gelişimi için büyük bir adanmışlık ve kararlılıkla çalışıyoruz.

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......