Tüketiciler güneş panelleri ile 30 yıl ücretsiz elektrik üretebiliyor

Küresel çapta süregelen enerji krizi, piyasanın koşullarını baştan yazıyor. Elementsin yayımladığı veriler hane ve işletmelerin daha yüksek enerji faturalarıyla karşı karşıya kaldığını ortaya koyarken, tüketiciler ise hem tasarruf etmek hem de sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak için yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş panellerine yöneliyor. Çatı üstü güneş panelleri ile minimum 30 yıl ücretsiz elektrik elde edilebiliyor.

Küresel bir probleme dönüşen enerji krizi, ekonomik belirsizlik ve enerji güvenliği endişeleri ile birlikte birleşerek piyasanın koşullarını değiştiriyor. Elements’in yayımladığı veriler hane ve işletmelerin daha yüksek enerji faturalarıyla karşı karşıya kaldığını ortaya koyarken, bunların başında elektrik geliyor. Fiyatlardan etkilenen tüketiciler ise hem tasarruf etmek hem de sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak için yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşe yöneliyor. Enerji ve İklim İstihbarat Birimi’nin (ECIU) İngiltere’de yapılan bir araştırmada, güneş panellerinin kendini amorti etmesinden sonra 30 yıl ücretsiz elektrik elde edilebildiğini ortaya koyduğunu belirten Solar Bayern Turkey ise güneş panelleriyle enerji krizinin ülkemizdeki etkisini azaltırken, yeşil dönüşüme katkıda bulunuyor.

“Elektrik fiyatları 2023’te katlanarak artacak”

Kişileri ve kurumları dışa bağımlılıktan kurtararak, kendi enerjilerini üretmelerini sağlamayı misyon edindiklerini söyleyen Solar Bayern Turkey Kurucusu Ahmet İmrol, “Enerji piyasaları, globaldeki gelişmelere paralel olarak bu yıl düzensiz bir seyir izledi. Birçok ülke enerji tedariğindeki yaşanan kesintiler dolayısıyla kısıtlayıcı önlemler alırken, aynı zamanda elektrik fiyatlarında artışa gitti. Biz de yaptığımız incelemeler sonucunda görüyoruz ki elektrik fiyatlarına son 5 yılda gelen zamlar, 2023’te de katlanarak devam edecek. Tüketiciler ise güneş enerjisi panelleri ile maliyetler karşısında tasarruf ederken, daha yaşanabilir bir dünya inşa edecek. Geçmiş 10 yıla baktığımızda güneş enerjisi üretiminin küresel çapta %39 arttığını görüyoruz. Uluslararası Enerji Ajansı da güneş enerjisinin dünya genelinde 2026’da tek elektrik üretim kaynağı haline geleceğini öngörüyor. Biz de daha yeşil bir dünya için enerjiyi doğayla bütünleştiriyor ve bunun yanı sıra enerji krizinin Türkiye’deki etkisini en aza indiriyoruz.”

30 yıl fabrika garantili güneş panelleri kuruyorlar

Hem bireysel hem de kurumsal müşterilerine 30 yıl fabrika garantisiyle sundukları güneş panellerinin kendini amorti etmesinin ardından minimum 30 yıl ücretsiz elektrik üretilmesini sağladığını aktaran Ahmet İmrol, “2002’de Almanya’da başladığımız serüvenimize globalde devam ediyoruz. Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere şu an Türkiye’nin her bölgesinde hizmet veriyoruz. %100 yenilenebilir enerji panellerimizle yüksek faturaların ve elektrik kesintilerinin önüne geçiyoruz. Villa, özel mülk, fabrika, sera ve diğer işyerleri için kullanım planına göre projeler hazırlayarak verimli bir tüketim elde etmelerini sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını tüketiciler için avantaja çeviriyoruz” dedi.

Güneş paneli kullanımını artıracaklar

Güneş enerjisi kullanımını dünya genelinde artırmayı hedeflediklerinin altını çizen Solar Bayern Turkey Genel Müdürü Doğan Parlakdemir ise hizmet modellerini ve iş süreçlerini şu sözlerle paylaştı: “Sürecin ilk aşamasında müşterilerimizle projelendirme ve sistem hakkında toplantı düzenliyoruz. Mühendis ekibimizle birlikte keşif yaparak, projenin kurulumu hakkında çalışmalar yürütüyoruz. Ardından ekiplerimiz proje doğrultusunda teknik çizimi yapılan alan için gerekli temel konstrüksiyonları oluşturuyor ve panelin montajını gerçekleştiriyor. Yapılan tüm işlemler sonucunda müşterilerimiz bu enerji sistemini kullanarak doğanın eşsiz gücünü keşfediyor” ifadelerini kullandı.

Güneş panelleri hiçbir doğa olayından etkilenmiyor

Panellerinin yağmur, fırtına, kar gibi doğa olaylarından etkilenmediğine dikkat çeken Doğan Parlakdemir, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Mono Kristal olan son teknolojik donanıma sahip panellerimiz, her koşulda elektrik üretimi yapabiliyor. Tüm sistemimizde teknik destek ve bakım hizmeti sunuyor ve müşterilerimize 7/24 teknik destek veriyoruz. Yenilenebilir enerjinin sağladığı sonsuz imkanlarla geleceği şekillendirmenin gururunu yaşıyoruz. Güneş enerji sistemimiz aracılığıyla doğanın güzelliğini korumayı amaçlıyoruz.”

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......