SolarEX İstanbul 2024 Fuar’ına Yoğun İlgi.

Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı SolarEX İstanbul 2024 yoğun ilgi odağı oldu.16. kez kapılarını açan fuarda 500’e yakın katılımcı ürünleriyle yer aldılar.04 Nisan 2024 tarihinde açılan fuar 4-5-6 Nisan tarihlerinde saat 10:00-18:00 arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Voli Fuarcılık tarafından 2008 yılından bu yana organize edilen fuar 4-5-6 Nisan tarihlerinde 2-3-4-5-6-7-8 no’lu hollerde gerçekleşecek. Fuar Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelini ortaya çıkarmak açısından önemli bir görev üstlenmiş durumda.

SolarEx 2024 fuar’ının açılışı SolarEX Proje Müdürü Yasemin TERLE, TSE Başkanı Mahmut Sami ŞAHİN, İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk BOZALİ ve farklı illerden gelen sanayiciler tarafından gerçekleştirildi.

Fuarın açılışında konuşan SolarEX Proje Müdürü Yasemin TERLE şunları dile getirdi;

SolarEX İstanbul Türkiye’nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atılmasına destek veren bir fuardır. Güneş enerjisi alanında dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye’de üretilen yeni ürünlerin bir arada sunulduğu ticari bir platform olan SolarEX İstanbul sektörün lider firmalarının ve temsilcilerinin buluştuğu bir organizasyon olma özelliğine sahiptir. Türkiye’de giderek büyüyen bir katılımcı kitlesine sahip olan, Ortadoğu ve Asya pazarlarında oldukça dikkat çeken “SolarEX İstanbul”, profesyonel bir organizasyon olup, yurt dışı katılımcıların da yoğun ilgisiyle istikrarlı büyümesini sürdürmektedir. Fuar, sempozyumlar ve firma konferanslarının yanı sıra ziyaretçilerin de katılım göstereceği şekilde planlanan çok sayıda farklı etkinlikten oluşmaktadır. Özellikle finansman, yatırım ve üretim konularında seminerler gerçekleştirilen fuarda, sektörün öncü kuruluşları da verdikleri seminerler ile sektörü aydınlatmaktadır.

Fuar’ın açılışında 2. Konuşmacı olarak yer alan TSE Başkanı Mahmut Sami ŞAHİN ise şunları söyledi;

Dünya genelinde yaşanan iklim ve ekonomik kriz ve artan enerji ihtiyaçları sonucunda oluşan kaynak tüketimini yenilenebilir enerji kaynakları ile alternatif çözümler üretilmesini kaçınılmaz kılmaktadır. Dünya’da düzenlenen fuarlarda olduğu gibi ülkemizde de tüketicisine güneş enerjisine dair tüm gelişmeleri duyurmak adına SolarEX İstanbul fuarına büyük görevler düşüyor. SolarEX İstanbul gerek güneş enerjisinin direk olarak kullanılması gerekse güneş enerjisinin depolanması ilgili bir program yapma adına artı değerler katıyor.

Fuarla beraber aynı anda gerçekleştirilen oturumlar sektör masaya yatırılıyor.

SolarEX İstanbul fuarında eş zamanlı sektör profesyonelleri çevre dostu global çözümleri masaya yatırılıyor.

Daha güçlü adımlar SolarEX İstanbul’da atılıyor

SolarEX 2024 Güneş enerjisi sektörünün CEO’ları, üst düzey yöneticileri, satın alma müdürleri, üreticiler, tüketiciler, akademisyenler, öğrenciler ile güneş enerjisi sektörünün yurt içi ve yurt dışı temsilcilerinin yer aldığı fuarda sektörün tüm mensuplarını bir araya getiriyor.

SolarEx İstanbul 2024 Fuar’ında yer alan ürünle ise şöyle;

Fotovoltaikler:Hücreler, modüller, İnverterler, ölçme ve kontrol teknolojileri, şarj cihazları, piller, kablolar, konnektörler, bağlantı kutuları, güneş takip sistemleri, montaj sistemleri, kurulum aparatları, bina entegre çözümler, “ Stand Alone” Sistemler, güneş enerji santralleri, enerji depolama sistemleri, güneşle takılan tüketici ürünleri, waferlar, malzeme ve üretim ekipmanları.

Güneş Isı Teknolojileri:Soğurucular, kaplamalar, kollektörler, bağlantı parçaları, genleşme tankları, degazörler, ısı transferi akışkanları, ölçme ve kontrol teknolojisi, montaj sistemleri, depolama tankları, üretim teknolojileri ve ekipmanları, havalandırma, soğutma, bina entegre çözümler, ısıl işlem, güneş termal enerji santralleri.

www.elektrikhaber.com Haber Merkezi / Mustafa FAZLIOĞLU

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......