ETO Başkanı Haluk Bozali; SolarEX 2024 fuarında yerimizi aldık.

ETO Başkanı Haluk Bozali; SolarEX 2024 fuarında yerimizi aldık.

Voli Fuarcılık tarafından 4-6 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen SolarEX 2024 Güneş Enerjiler ve Depolama fuarında İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası yerini aldı. Katılımın yoğun olduğu fuarda Elektrik Teknisyenleri Odası standı ilgi odağı oldu.

Fuarda konuştuğumuz İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali fuar ve çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede fuarda yerimiz aldık. Bu sene ziyaretçi sayısı artan geçtiğimiz yıllara göre büyük bir artış göstermiştir. Standımıza ilgi bayağı yoğundu. Standımızı ziyaret eden meslektaşlarımıza ve sektör paydaşlarına odamızın faaliyetleri hakkında bilgiler verdik.

Fuarın çok verimli olduğunu söyleyen Haluk Bozali şöyle devam etti;

Ülkemizin enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi artış trendi göstermektedir ve en önemli enerji kaynaklarından biri haline gelmiştir. Oda olarak bu konuya çok önem veriyoruz ve birçok firma ile yaptığımız iş birlikleri ile oda üyelerimizi ETO Akademi eğitimleri ile Güneş enerjisi konusunda bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Böylelikle oda üyelerimizin mesleki becerilerini geliştirip uygulama yapabilecek elemanlar yetiştirmek suretiyle ülkemize artı değerler katıyoruz. Ayrıca ilgili Bakanlıklar, KOSGEB ve STK’lar ile işbirliği yaparak meslektaşlarımıza ve sektöre yönelik çalışmalarla verimli işlere imza atıyoruz.

Haluk Bozali Odası hakkında ise şunları dile getirdi;

Odamız 1945 yılında dernek olarak kurulmuş, elektrik sektöründe dayanışmayı sağlayarak teknolojide ki yenilikleri takip edip sektöre ve üyelerine yeni kapılar açan bir kamu kuruluşudur. Odamız köklü geçmişi ve yaptıklarıyla ülkemizin elektrik sektöründeki önemli aktörü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Odamızın temel faaliyet alanları arasında kamu ve özel kuruluşlar arasında birlikteliği sağlayarak üyelerinin eğitim ve mesleki gelişimini desteklemek ve sektördeki standartları yükseltmek yer almaktadır. Ayrıca üyelerin eğitimleriyle ilgili çalışmaları odamızın öncelikli görevleri arasındadır. Bu anlamda 2022 yılında kurduğumuz ETOAKADEMİ ile sektördeki ihtiyaçlara cevap vererek üyelerin mesleki becerilerini artırmak, teknolojiyi yakından takip eden donanımlı yetkin elemanlar yetiştirmek için çalışmalar yapmaktayız.

Haluk Bozali son olarak Nisan 2024 sonlarında devreye girecek olan YES Yetkili Elektrik Sevisi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu;

Bilginiz dahilinde elektrik sektöründe gerek malzeme gerekse montaj kaynaklı birçok üzücü olay meydana gelmektedir. Bunlar sonucunda yangınlar ve can kayıpları oluşmaktadır. Oda olarak bizler bu konudaki eksiklikleri gidermek, toplum bilincini arttırmak ve güvenli malzeme ve hizmet alımına yönlendirmek amacıyla YES Yetkili Elektrik Servisi proje uygulamasını Nisan 2024 sonlarına doğru hayata geçireceğiz. Bu projenin için yer alacak olan en önemli hizmetlerden birisi de tamamen ücretsiz olacak Chek-Up uygulamasıdır. Böylelikle vatandaşın evleri yetkili elektrikçi tarafından kontrol edilerek tesisat raporu verilecek ve eksiklikler var ise çözümler üretilecek. Diğer bir konu ise sektörde çalışan elektrikçilerin çoğunluğunun yetkin belgeli değiller. Oda olarak YES Projesi ile vatandaşlarımızın yetkili elektrikçilerden hizmet almalarını öneriyoruz.

Sektörde bir ilk YES uygulaması ile tüm hizmetler elinizin altında…

YES Uygulaması aşağıdaki hizmetleri kapsamaktadır.

“Arıza-Bakım- Elektrik”, “Abonelik, Talep, Proje ”, “Güvenlik Kameraları Sistemleri”, “Uydu- TV Sistemleri”, “Kompanzasyon Sistemleri”, “G.E.S Kurulum ve Bakım”, “Araç Şarj İstasyonu Kurulumu”, “Elektrikle İlgili Bilirkişi”, “Asansör Kurulumu- Arıza Bakım” hizmetlerini kapsamaktadır.

www.elektrikhaber.com haber merkezi / Mustafa FAZLIOĞLU

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......