ETMD Elektrik Mühendisleri Derneği WIN EURASIA 2024 Fuarında Yerini Aldı.

2000 yılında Elektrik Mühendisliği meslek uygulama teknolojilerinin uluslararası seviyede yürütülmesini sağlamak amacı ile kurulan ETMD Elektrik Mühendisleri Derneği 5-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İFM İstanbul Fuar Merkezin’de düzenlenen WIN EURASIA 2024 fuarında yerini aldı.

Salon 2 /E165 no’lu stand ile fuarda yer alan dernek enerji alanında çığır açan yenilikler ve sektörün önde gelen markaları olan üyelerinden ABB, ARKEN, POWER, TEKSAN, LEDVANCE temsilcilerini de ziyaretçileriyle buluşturdu.

ETMD tarafından 7 Haziran 2024 tarihinde organize edilen “Elektrikli Araçların Şebeke Entegrasyonu İçin Regülasyon ve Standart Gereksinimleri” başlıklı birde panel düzenlendi. Panelde Enerji depolama sistemleri ve elektrikli araç şarjı alanında yaşanan problemlere çözümler arandı.

Prof. Dr. Ozan Erdinç moderatörlüğünde gerçekleşen panel oturumunda VDE Prüf- und Zertifizierungsinstitut GmbH “Elektrik, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Derneği”inden Mr Sven Oehrke, Gürsel Güneş ve Metin Savaşkan tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Standa görüştüğümüz ETMD Elektrik Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil TOPAK fuar ve derneği hakkında şu açıklamalarda bulundu;

Bölgenin en büyük uluslararası sanayi fuarı WIN EURASIA ile olan iş birliğinin uzun yıllardır süregeliyor olmasının mutluluğu içerisindeyiz. WIN EURASIA fuarının şirketlerimizin üretim ve ticaret gücünün tüm paydaşlara nakledilebildiği bir vitrin görevi gördüğünü belirtmek isterim. Fuar ülkemizde düzenlenen en önemli organizasyonlardan biri ve dernek olarak WIN EURASIA fuarına destek olmaya devam edeceğiz.

Cemil TOPAK ETMD dernek yönetimine ve değerli üyelerine göstermiş oldukları destek ve iş birliği adına teşekkürlerini dile getirerek ETMD Elektrik Mühendisleri Derneği Hakkında şu bilgileri verdi;

Derneğimiz 22 Şubat 2000 yılında Elektrik Mühendisliği meslek uygulama teknolojilerinin uluslararası seviyede yürütülmesini sağlamak amacı ile kurulmuş ve bu yıldan sonra tamamen katılımcı mühendis ve firmaların desteği ile çaba gösteren bağımsız bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak çalışmalarına devam etmiştir. Buradan siz değerli meslektaşlarımızı ve sektörümüzün en değerli kurumlarını, ailelerimize ve toplumumuza hizmet etmek, değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak ve bu maksatla hep beraber çalışmak için bireysel ya da kurumsal olarak üye olmaya davet ediyoruz.

Cemil TOPAK; Evlerin Elektriksel Olarak Denetlenmesi Şart !!

Cemil TOPAK son olarak önümüzdeki günlerde önem kazanacak “Evlerin Elektriksel Olarak Denetlenmesi” ile ilgili olarak şunları dile getirdi;

Derneğimizin amaçları çerçevesinde Avrupa’da birçok ülkede uygulanan evlerin elektriksel olarak denetlenmesi çalışmalarını başlattık. Çalışma komisyonlarındaki meslektaşlarımızın yoğun çabası ile hanelerin elektriksel olarak periyodik şekilde denetlenmesi için yönetmelik çalışmamızı tamamladık ve kamu kurumlarına sunulacak aşamaya getirdik. Bu düzenlemede ki amacımız günümüz elektrik ve güvenlik standartlarına sahip olmayan ancak yaşam alanı olarak kullanılan evlerimizin güncel standart ve yönetmeliklere uygun hale getirilmesi için denetim ve uygulama zorunluluğu getirmektir.

Bu yönetmelik ile vatandaşlarımız elektriksel güvenliği sağlanmış evlerde oturabilecek, kullanılan elektrik aletleri ve makinaları sağlıklı bir şekilde ömürlerini tamamlayacaktır. Bu yönetmeliğin yan faydaları ise meslektaşlarımıza denetim pozisyonu ile iş imkanı sağlanacak ve elektrik esnafı ve malzemeciler için de yeni bir pazar oluşturacaktır. Ankara Şubemiz ile birlikte hazırladığımız yönetmelik taslağını kamu kurumları ile görüşüp bir an önce yürürlüğe girmesi için var gücümüzle çalışacağız.

www.elektrikhaber.com haber merkezi 2024 / Mustafa FAZLIOĞLU

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Yazar Hakkında :Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......