Elektrik Ekipmanları Sektöründe Seçim Heyecanı: Turuncu Liste İTO Seçimlerine Hazır!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimleri, 27 Ekim 2026 Salı günü İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek. 64 No’lu Elektrik Ekipmanları Komitesi için yarışacak olan Turuncu Liste, “Sektörün içinden, sektör için…” ve “Üretimin, ticaretin ve tecrübenin ortak gücü” vizyonuyla güçlü bir seçim programı ortaya koydu.

Atilla Elbir: “Firmalar Arası İletişim ve Ortak Çözüm Şart”

Turuncu Liste komite adaylarından Atilla Elbir, elektrikhaber.com haber portalına yaptığı değerlendirmede sektörün gelişimi için ortak akla dikkat çekti. Elbir, firmalar arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin ve kronik sorunlara birlikte çözüm üretilmesinin önemini vurgulayarak, sektör temsilcilerinin gerçek ihtiyaçlarının karar alma süreçlerine doğrudan yansıtılacağı bir komite yapısı hedeflediklerini belirtti.

Makamı Temsil Eden Değil, Üreten ve Sahada Olan Bir Anlayış

Turuncu Liste, sadece toplantılarda görünen ve sorunları uzaktan dinleyen klasik temsil anlayışı yerine; sorunlara vakıf, üreten, istihdam sağlayan ve çözüm odaklı hareket eden “gerçek bir temsil” modelini benimsiyor.

Turuncu Liste’nin öne çıkan temel ilke ve hedefleri şunlar:

  • Üretici ve Sahada: “Sadece konuşmuyor, üretiyoruz. Sektörün içindeyiz; sorunları bizzat yaşıyor, çözümleri biliyoruz.”
  • Geniş İhtisas Alanı: Akıllı ev sistemleri ve elektronikten aydınlatmaya, pako şalter ve elektroteknikten kablo, pano, elektrik ekipmanları ile toptan satış ve ticarete kadar sektörün tüm alanlarını kapsayan tam temsil.
  • Ortak Akıl ve Güçlü Gelecek: Sektörün farklı bakış açılarıyla temsil gücünü artırmak ve geleceği inşa etmek için kalıcı adımlar atmak.

Turuncu Liste’nin Güçlü Aday Kadrosu

64 No’lu Elektrik Ekipmanları Komitesi adaylık bildirgesinde, sektörün farklı disiplinlerinden gelen deneyimli isimler ve firmalar yer alıyor:

  • Necmettin Uzun – NETELSAN A.Ş.
  • Rüçhan Atalar – ATALAR ELEKTRİK
  • Fatih Yılmaz – KABLOTÜRK KABLO
  • Serkan Dağbaşı – ELEKTROSER
  • Asım Dündar – ASME ELEKTRİK
  • Suat Gaygılı – GÜRSU ELEKTRİK
  • Harun Pala – ÖZMERTPAN PANO
  • Atilla Elbir – UZMANLAR ELEKTRİK
  • Caner Aldagül – PAKOSAN ELEKTRİK

Seçim Detayları

Tüm sektör mensupları, oy kullanmak ve temsilcilerini seçmek üzere sandık başına davet ediliyor.

  • Tarih: 27 Ekim 2026 Salı
  • Yer: İstanbul Fuar Merkezi (İFM)
  • Salonlar: 5, 6, 7 ve 8
  • Komite: 64 No’lu Elektrik Ekipmanları Komitesi